ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσίαση ζωντανών έργων από τους Artists in Progress 2020

Τα έργα αποτελούν συνέχεια του performance art εργαστηρίου με μέντορα τον εικαστικό PASHIAS

Newsroom K

Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή προς το κοινό παρουσίαση ζωντανών έργων από τους Artists in Progress 2020 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας. Τα έργα αποτελούν συνέχεια του performance art εργαστηρίου με μέντορα τον εικαστικό PASHIAS, κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες συνδιαλέχθηκαν με την πρακτική της performance art. Με κοινό άξονα την ενεργοποίηση του σώματος στον ‘χώρο’ και τον ‘χρόνο’ του θεατή, σε συνομιλία με την εικόνα, το αντικείμενο και τις σχεσιακές συνδέσεις που παράγονται, οι καλλιτέχνες εμπλουτίζουν τη δική τους πρακτική και εργαλειοθήκη δημιουργίας με το λεξιλόγιο, τις αξίες και τις έννοιες που απαρτίζουν την τέχνη της performance.

Ο PASHIAS σημειώνει ότι μέσω του εργαστηρίου διερευνάται η νέα συνθήκη διαφύλαξης της ατομικής και κοινωνικής ασφάλειας, μέσω της οποίας δημιουργείται η σχεσιακή πραγματικότητα και εμπειρία ενός κοινωνικού συνόλου με το ζωντανό έργο τέχνης, σε μια περίοδο όπου η διάδραση καλείται σε επαναπροσδιορισμό. Η αμεσότητα και η υλικότητα της performance art, αποτελούν τα δύο χαρακτηριστικά τα οποία επεξεργάζονται οι συμμετέχουσες για να παρουσιάσουν τις νέες τους προτάσεις, σε μια διαδικασία να υπερισχύσουν της απαιτούμενης πλέον χωρικής απόστασης.

Συμμετέχουν οι: Αλεξία Νικολάου, Άννη Χούρη, Αθηνά Γεωργίου, Δήμητρα Δημητριάδου, Γεωργία Κωνσταντίνου Κλαρκ, Μαρίνα Πογιατζή, Νεφέλη Τσιούτη

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Στέγη Χορού Λευκωσίας, Την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

1η παρουσίαση
19:00 - 20:30

2η παρουσίαση
20:45 - 22:15

Επικοινωνία: Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών και η πρόκρατηση είναι απαραίτητη.
22 780960

Υποστηρικτής: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X