ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πέρασμα από την μια διάσταση στην άλλη» από την Μαρία Λαδόμματου

Την δέκατη ατομική της έκθεση παρουσιάζει η εικαστικός στη γκαλερί Αποκάλυψη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την δέκατη ατομική της έκθεση παρουσιάζει η Μαρία Λαδόμματου στη γκαλερί Αποκάλυψη. Με τον τίτλο "Πέρασμα από την μια διάσταση στην άλλη" που επέλεξε η καλλιτέχνης που δεν είναι καθόλου τυχαίος. Η νέα δουλειά της Μαρίας κινείται σε δύο επίπεδα, από μια σειρά που αποτελείται από έργα που αποτυπώνουν φευγαλέες στιγμές τις καθημερινής ζωής, αφηγούμενα συναισθήματα, κινήσεις ανθρώπων που βιώνουν τον σημερινό σύγχρονο τρόπο ζωής, και μια άλλη σειρά που διαπραγματεύεται αγγέλους εμπνευσμένους από γλυπτά της αρχαιότητας και όχι μόνο.

Η Λαδόμματου ενδυναμώνει τις συνθέσεις της με την χρήση αντικειμένων ή συμβόλων όπως είναι π.χ. η ομπρέλα που εμφανίζεται σε μερικά από τα έργα θέλοντας να υποδηλώσει την ανάγκη των ανθρώπων για προστασία ή ακόμη την ανάγκη να αποκρύψουν συναισθήματα ή συγκεκριμένες καταστάσεις.

Επικεντρώνει την προσοχή της σε τυχαίους απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ζουν ανάμεσα μας και συλλαμβάνει την στιγμιαία περιστασιακή συμπεριφορά τους ενώ αυτοί δεν γνωρίζουν ότι παρατηρούνται. Την ίδια στιγμή αποτυπώνονται και τα παράλληλα συναισθήματα όπως η ευτυχία, η θλίψη, η μοναξιά των ημερών μας. Καταβάλει φανερή προσπάθεια να δώσει το μήνυμα για να αποκτήσουν οι άνθρωποι την συντροφικότητα, την ασφάλεια, την ελπίδα και να ξεφύγουν από την μοναξιά που βιώνουν μέσα στις πολύβουες, πολυπληθείς πόλεις.

Το έργο της Μαρίας Λαδόμματου χαρακτηρίζεται από μια ιδιαιτερότητα ως προς την τεχνική και την τεχνοτροπία. Μια απαλή άχνη σκεπάζει τις ζωγραφικές τις συνθέσεις δημιουργώντας μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα που δίδει την εντύπωση ότι κινείται ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό. Τα χρώματα της γίνονται πιο λυρικά και αναμιγνύονται έντεχνα μεταξύ τους δημιουργώντας διακριτικά περιγράμματα στις συνθέσεις.

Λίγα Λόγια για την Εικαστικό

Η Μαρία σπούδασε στις ΗΠΑ στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης όπου απέκτησε το Bachelor of fine arts with honors. Κατά την αποφοίτηση της βραβεύτηκε από το πανεπιστήμιο ως η καλύτερη ζωγράφος ελαιογραφιών. Ακολούθησε την καριέρα της επαγγελματία ζωγράφου. Έλαβε μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία κ.α. όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δουλεία της. Έργα της κοσμούν την Εθνική Πινακοθήκη Κύπρου, τη δημοτική πινακοθήκη της Λεμεσού και άλλων δημόσιων κτιρίων. Αρκετά έργα της έχουν αγοραστεί από Κύπριους και ξένους συλλέκτες. Το 2021 έργο της απέκτησε βραβείο στον έγκριτο διαγωνισμό American Art Awards.

Η Μαρία Λαδόμματου πιστεύει ότι η αληθινοί καλλιτέχνες έχουν καλλιτεχνική ασυλία και αυτό εξηγείται από τον τρόπο που η ίδια η καλλιτέχνης δημιουργεί στην τέχνη της. Δεν υπάρχουν όρια στην δημιουργικότητα. Η αμφισβήτηση και η παράκαμψη κανόνων, η τόλμη να παραβιαστούν οι κανόνες αυτοί μπορεί να συμβεί εάν είναι απαραίτητο για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και του κόσμου και ίσως είναι αυτό που κάνει ένα καλλιτέχνη μοναδικό και ξεχωριστό. Αυτό είναι και το μότο στην δημιουργία της Μαρίας.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Γκαλερί Αποκάλυψη, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 17 Νοεβρίου 2021 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσεο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Την έκθεση θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Δρ. Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22 300150

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση