ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περιοδική έκθεση χαρακτικής στα Πλατανίσκια

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι στις τεχνικές και μεθόδους της χαρακτικής, μέσα από έργα των εργαστηρίων της. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα και πλούσια έκθεση διαφόρων τεχνικών και μεθόδων. Αυτά τα εργαστήρια ξεκίνησαν από το 1995, όταν ο Χαμπής άνοιξε τη Σχολή Χαρακτικής στο χωριό Πλατανίσκια της Λεμεσού, εις μνήμην του χαράκτη Α. Τάσσου. Προσφέρονται και δωρεάν εργαστήρια λινογραφίας, ανοικτά σε όλους, αρχάριους και μη, παιδιά και ενήλικες, κάθε Αύγουστο. Από το 2008, η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή προσφέρει επίσης εξειδικευμένα εργαστήρια σε καλλιτέχνες, φοιτητές Καλών Τεχνών και σε όσους είναι κιόλας μυημένοι στη χαρακτική, επιθυμούν να μάθουν άλλες τεχνικές και μεθόδους. Αυτά τα εργαστήρια, αρχικά αποκλειστικά στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια, διοργανώνονται τώρα και στη Λευκωσία.

Οι δάσκαλοι οι οποίοι έδωσαν ζωή σε αυτά τα εργαστήρια είναι: Το 2008, η Ευγενία Βασιλολυδη στο εργαστήρι «Γραμμική και τονική οξυγραφία». Το 2009, ο Χαμπής στο εργαστήρι «Έγχρωμη ξυλογραφία σε κοντραπλακέ». Η Rodica LOMN AN στο εργαστήρι «Βελονογραφία». Το 2010 η Ελένη Παναγίδου στο εργαστήρι «Κολλαγραφία». Η Τάνια Γκιούρα στο εργαστήρι «Μονοτυπία και μεικτές τεχνικές». Το 2011 η Isabelle Panaud στο εργαστήρι «Ακουατίντα». Η Ελένη Παναγίδου στο εργαστήρι «Μεταξοτυπία». Οι Δήμητρα Σιατερλή & Pino Pandolfini στο εργαστήρι «Χαλκογραφία. Μελάνι και ζάχαρη και οξυγραφίαμαλακό βερνίκι». Το 2012, η Στέλλα Λάντσια στο εργαστήρι «Έγχρωμη ξυλογραφία – μέθοδος τουχαμένου ξύλου». Η Λιάνα Παπαϊωάννου στο εργαστήρι «Έγχρωμη ξυλογραφία». Η Ελένη Παναγίδου στα εργαστήρια «Κολλαγραφία» και «Μεταξοτυπία». Το 2013, οι Δήμητρα Σιατερλή & Pino Pandolfini στο εργαστήρι «Χαλκογραφία μελάνι και ζάχαρη και οξυγραφία μαλακό βερνίκι».

Οι δημιουργοί των έργων που εκτίθενται, είναι: Καίτη Αγιομαμίτη, Douglas Anderson, Φρόσω Ανδρέου, Γκλόρια Ερραστη, ΆννηΕρωτοκρίτου, Κωνσταντίνος Ζαννέτος, Κυριάκος Θεοφάνους, Άντρη Κεδαρίτη, Μαρία Κκεσέ, Μαρία Κονναρή, Φρειδερίκη Κουδουνάρη, Λύδια Κυπριανού, Χρίστος Κυπριανού, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μίλτος Λακκοτρύπης, Χριστιάνα Μεγαλέμου, Άρτεμις Νεοφύτου, Παναγιώτα Νικολάου, Ρεβέκκα Παπαγιώργη, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρυσή Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Πεππελή, Αναστασία Πήττα, Χρυστάλλα Πιστόλα-Μακρή, Κάτια Σαββίδου, Katie Sabry, Πάρης Σιβακάς, Ζωή Σταυρινάκη, Στέλιος Στυλιανού, Γιώργος Τσαγγάρης, Μαριάννα Τσάγγαρου, Νικόλας Χασαπόπουλος, Λένα Χατζηνεοφύτου.

Οι δημιουργοί παραχώρησαν τα έργα που εκτίθενται στη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους δασκάλους που πρόσφεραν τις γνώσεις, το ταλέντο και την παιδαγωγική, και προπάντων την απέραντη αγάπη τους για την χαρακτική.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου, μέχρι Κυριακή 21/02/2021

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση