ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Staysafe: Οκτώ καλλιτέχνες σχεδιάζουν T-shirts για καλό σκοπό

Η Eνωση «Μαζί για το Παιδί» προσκάλεσε οκτώ καλλιτέχνες να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία «TogetherWeCreate»

Newsroom Κ, Αθήνα

ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

H πανδημία απέδειξε ότι ένας ιερός σκοπός, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, μπορεί να αφυπνίσει τους δωρητές. Μέσα στους τελευταίους μήνες, είδαμε με υπερηφάνεια τεράστια ποσά από ιδιώτες και επιχειρήσεις να πιάνουν τόπο στις ΜΕΘ και στην επιβράβευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ομως αυτή η έκτακτη ανάγκη δημιουργεί με τη σειρά της ένα άλλο πρόβλημα. Φιλανθρωπικές οργανώσεις, μουσεία, ιδρύματα πολιτισμού και άλλοι φορείς που έκαναν σοβαρή δουλειά έχουν μείνει δυστυχώς χωρίς οικονομική στήριξη. Η εξεύρεση πόρων γίνεται μια υπόθεση δύσκολη εώς ακατόρθωτη. Μια λύση είναι να απευθυνθεί κανείς όχι μόνον στους οικονομικά ευκατάστατους αλλά σε μια μεγαλύτερη μάζα ανθρώπων.

Ενα από τα συλλεκτικά T-shirts.

Η Eνωση «Μαζί για το Παιδί», σε συνεργασία με τη νεότερη γενιά εθελοντών της, προσκάλεσε οκτώ καλλιτέχνες να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία «TogetherWeCreate». Είναι ένα πλέγμα δράσεων που δημιουργήθηκε εν μέσω κορωνοϊού, από νέους ανθρώπους, με στόχο να προσφέρουν στο έργο της Eνωσης μέσα από εναλλακτικά projects και δημιουργικούς τρόπους συνεργασίας. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και ανιδιοτελώς. Εφτιαξαν σχέδια τα οποία τυπώθηκαν σε συλλεκτικά και αριθμημένα T-shirts, τα οποία απευθύνονται σε άντρες, γυναίκες και παιδιά και φέρουν την υπογραφή τους. Είναι οι Γιάννης Βαρελάς, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Αλίκη Λαλά, Ολγα Μηλιαρέση, Ραλλού Παναγιώτου, Φίλιππος Φωτιάδης, ο φωτογράφος Γιάννης Μπουρνιάς και οι artisticcollective The Callas.

Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» βοηθάει παιδιά και νέους από το 1996.

Ολα τα έσοδα από τις πωλήσεις των συλλεκτικών T-shirts θα διατεθούν για την ενίσχυση οικογενειών που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην COVID-19 εποχή. Τα μπλουζάκια μπορεί να βρει κανείς στα καταστήματα Καλογήρου. Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ενωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται, από το 1996 για την ευημερία παιδιών, νέων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.

Ο Γιάννης Βαρελάς είναι από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Παράλληλα, τόσο η Ενωση όσο και τα μέλη της σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις πρωτοστατούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν παιδιά, νέους σε ανάγκη. Οι υπηρεσίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν στις εγκαταστάσεις τους είναι υψηλού επιπέδου και πολλά από τα προγράμματα που αναπτύσσουν, πρότυπα στον τομέα τους. To 2016, η Eνωση τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ισες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Kapopoulos Auction House Cyprus

Kapopoulos Auction House Cyprus

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 22η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία μέσω της πρωτοποριακής ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η δυνατότητά της να αλλάζει πρόσωπα και να προσαρμόζεται στις επιταγές της μοίρας είναι φανερή στη ζωή της Αλις Σπρινγκς

Η κυρία Νιούτον

Υπάρχει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία στην οποία η Αλις Σπρινγκς βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αλλά έχει το πρόσωπο κρυμμένο πίσω ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η αμερικανική μόδα ξανά στο προσκήνιο από το Μητροπολιτικό Μουσείο

Επιστρέφει το Μet Gala

Οχι ένα αλλά δύο γκαλά σχεδιάζει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης για τη φετινή και την επόμενη χρονιά
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ