ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο έργο «The Mediterranean Garden» συμμετέχει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Τρία μουσεία και τέσσερις πολιτιστικοί οργανισμοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο ερευνητικό έργο με τίτλο ‘The Mediterranean Garden’ (MedG), που εξασφάλισε χρηματοδότηση στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων του προγράμματος Culture του Creative Europe, συμμετέχει ως εταίρος, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος του MedG είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή, ως αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μακραίωνη ιστορία της. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει όχημα για την προώθηση της υγείας, της φιλοξενίας, της διαπολιτισμικότητας, της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας στο πλαίσιο ενός γόνιμου διεπιστημονικού διαλόγου.

Τρία μουσεία (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Fondazione Brescia Musei, Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής) και τέσσερις πολιτιστικοί οργανισμοί (Ανεμόν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Παραγωγή και Συλλογή Πολυμεσικών Μέσων, Goethe-Institut, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ίδρυμα Νικολάου Π. Γουλανδρή), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από μια περιοδεύουσα έκθεση και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους.

Η έκθεση θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, την Αθήνα, το Ζάγκρεμπ, τα Τίρανα και τη Μπρέσια της Ιταλίας.

Το MedG, σημειώνεται, χρησιμοποιεί σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, ιστορικό κινηματογραφικό αρχείο, ήχο και εικόνα, και διαδραστικές δραστηριότητες για να προσελκύσει τους νέους και τις οικογένειές τους. Η έκθεση θα συμπληρώνεται από εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής και εκδηλώσεις εντός και εκτός μουσείων και θα καλεί τον κόσμο να μοιραστεί οικογενειακές φωτογραφίες και συνταγές που συνδέονται με το παρελθόν των αγροτικών περιοχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση