ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύγχρονη Ιαπωνική Χαρακτική

Η περιοδική έκθεση επιχειρεί να ανοίξει ένα ορίζοντα «Πέρα από τον επιπλέοντα κόσμο», φιλοξενώντας δεκατρείς σύγχρονους Ιάπωνες χαράκτες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ένα τίτλο που παραπέμπει στην πλούσια παράδοση της ιαπωνικής χαρακτικής, και συγκεκριμένα στο περίφημο είδος Ukiyo-e, που απεικόνιζε τον εφήμερο και φευγαλέο «επιπλέοντα κόσμο», η περιοδική έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία επιχειρεί να ανοίξει ένα ορίζοντα «Πέρα από τον επιπλέοντα κόσμο», φιλοξενώντας δεκατρείς σύγχρονους Ιάπωνες χαράκτες.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης την προβολή video της ανθολογίας ταινιών animation με τίτλο ΤΟΚΥΟ LOOP, στην οποία συμμετέχουν δεκαέξι Ιάπωνες σύγχρονοι καλλιτέχνες.

Η περιοδική αυτή έκθεση προτείνει μια επιλογή πειραματικών ως επί το πλείστον χαρακτικών έργων, σε ένα ταξίδι ποιητικών αναζητήσεων ενός σημερινού «χαρακτικού κόσμου» της Ιαπωνίας, απόγονο μιας σπουδαίας κληρονομιάς αιώνων.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού:

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας Izumi Seki την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 19:30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2022

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση