ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τελέστηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για την Αμμόχωστο

Ο στόχος να ζωντανέψουν οι φωτογραφίες είναι κοινός, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τελέστηκαν την Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα την καταγραφή του παραλιακού μετώπου από τη θάλασσα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου με τίτλο «Famagusta -Turkey’s crime against humanity» από τους φωτογράφους Κάτια Χριστοδούλου, Χάρη Χατζηιορδάνη, και τον Ηλία Παντελίδη, την οποία διοργανώνει στη δημοσιογραφική εστία, το Acheon Akti Polythematic Museum.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος, σε σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι «ο στόχος να ζωντανέψουν οι φωτογραφίες είναι κοινός, και ως ελάχιστη ανταμοιβή σε εσάς τους τρεις που είχατε αυτή τη δύσκολη αποστολή, να υποσχεθούμε ότι όλοι θα εργαστούμε έτσι ώστε να ξαναγίνει μια έκθεση με τις ίδιες φωτογραφίες, αλλά να είναι γεμάτες ζωή από τους νόμιμους κατοίκους αυτής της πόλης».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «το θέμα είναι καταθλιπτικό και ότι κι αν γράψουμε, ότι και να πούμε δεν μπορεί, θεωρώ, να μεταφέρει τα αισθήματα που δημιουργούνται όταν κάποιος βλέπει αυτές τις φωτογραφίες».Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τους τρεις για την ριψοκίνδυνη αποστολή τους. «Προσφέρετε μια μοναδική ευκαιρία να δούμε αυτές τις φωτογραφίες που δεν ξέρω αν είναι καλό να τις βλέπουμε ή είναι καλύτερο να μην τις βλέπαμε. Ειλικρινά, μόλις είδα τις φωτογραφίες προσπαθούσα να καταλάβω αν ήταν καλό να τις δούμε ή όχι, αλλά νομίζω πρέπει να δούμε τη θετική πτυχή, υπό την έννοια ότι αυτές οι φωτογραφίες που βλέπουμε απόψε είναι αυτή η δουλειά που κάνατε", είπε δίνοντάς τους συγχαρητήρια.

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για την περίκλειστη πόλη και για την Αμμόχωστο γενικότερα το τελευταίο διάστημα, είπε πως κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα αδιαμφισβήτητα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής για να υπογραμμίσει πως "το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όλοι όσοι είμαστε απόψε εδώ είναι να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να ζωντανέψουν αυτές οι φωτογραφίες που βλέπουμε».Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, "θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε τούτη την προσπάθεια. Παρά τις όποιες διαφορές που έχουμε, διαφορετικές προσεγγίσεις, θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος να ζωντανέψουν οι φωτογραφίες είναι κοινός και ως ελάχιστη ανταμοιβή σε εσάς τους τρεις που είχατε αυτή τη δύσκολη αποστολή, να υποσχεθούμε ότι όλοι θα εργαστούμε έτσι ώστε να ξαναγίνει μια έκθεση με τις ίδιες φωτογραφίες, αλλά να είναι γεμάτες ζωή από τους νόμιμους κατοίκους αυτής της πόλης».

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή μέχρι την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου.

Η γνωστή αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης Άννα Μαραγκού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην πόλη της Αμμοχώστου, λέγοντας ότι «η πόλη δεν ήταν μόνο ξενοδοχεία ήταν τα σπίτια μας».

«Κτίσαμε μια πόλη πάνω στη θάλασσα, ήταν πρότυπο», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X