ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέχνη σε βρώμικα φορτηγά από Ρώσο καλλιτέχνη

Για τον καλλιτέχνη Nikita Golubev, τα βρώμικα τροχοφόρα είναι ωστόσο καμβάς να φιλοτεχνήσει τα απίστευτα σουρεαλιστικά έργα του

ΚΥΠΕ

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, επιβατηγού ή φορτηγού, ξέρει ότι όταν το πολύτιμο όχημά του βρωμίζει γίνεται αντικείμενο χλεύης στον δρόμο. Για τον Ρώσο καλλιτέχνη Nikita Golubev, τα βρώμικα τροχοφόρα είναι ωστόσο καμβάς να φιλοτεχνήσει τα απίστευτα σουρεαλιστικά έργα του.

Έργα τα οποία θα ξεθωριάσουν με τη βροχή ή θα καλυφθούν από νέο στρώμα βρώμας. Ο με έδρα τη Μόσχα Pro Boy Nick - αυτό είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο - έχει ήδη 107 χιλιάδες followers στο Instagram και μίλησε προσφάτως για την τέχνη του στο Bored Panda.

"Ήθελα, απλά, ν` αρχίσω κάτι καινούργιο, να δουλεύω γρήγορα σε μεγάλες επιφάνειες. Και τα βρώμικα φορτηγά με βοήθησαν σ` αυτό. Έγιναν ένα είδος γιγαντιαίου μπλοκ ζωγραφικής που μπορώ να μοιράζομαι με τον κόσμο" εξήγησε. Είπε ότι πάντα προσπαθεί να είναι απλή και σαφής η ζωγραφιά του πάνω στη βρώμα, αλλά απολαμβάνει να δίνει "βάθος στις εικόνες": "Η βρώμα είναι πάντα διαφορετική. Μπορεί να είναι στεγνή ή, υγρή ή, παγωμένη, παχιά ή λεπτή και αυτό με κάνει να ζωγραφίζω με διαφορετική προσέγγιση".

Αφιερώνει μία ώρα, κατά μέσον όρο, για κάθε ζωγραφιά πάνω σε βρώμα. Δέχεται πολλά σχόλια από όλον τον κόσμο, και πολλά από αυτά απευθείας από φορτηγατζήδες. "Φαίνεται ότι ο περισσότερος κόσμος είναι εντυπωσιασμένος μ` αυτό και καταλαβαίνει τα μηνύματά μου, πράγμα το οποίο με εμπνέει" καμαρώνει.

Διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με κατηγορία για "βανδαλισμό" αυτοκινήτων "αν και ποτέ δεν ζήτησα την παραμικρή άδεια για να το κάνω (να ζωγραφίσει πάνω σε αυτοκίνητα άλλων). Ποτέ δεν κάνω κάτι προσβλητικό. Επιπλέον, ποτέ δεν κουβεντιάζω με άλλον τις ιδέες μου για τις ζωγραφιές μου, αλλά έχω στο νου ότι κάποιος θα βρει τη ζωγραφιά μου πάνω στο φορτηγό του και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση