ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

The City Becomes the Island: Η δεύτερη ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη

Η The Edit Gallery παρουσιάζει τη σειρά έργων του εικαστικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσει κανείς τα έργα του Φίλιππου Θεοδωρίδη με λόγια, αφού σχεδιάστηκαν για να αποφεύγουν το βάρος της αναπαράστασης, να αποτρέπουν τον θεατή από την αδιόρθωτη συνήθεια να αναζητά αναγνωρίσιμες μορφές στο αφηρημένο πεδίο. Δεν είναι φτιαγμένα για να διαβάζονται, αλλά για να ανταποκρίνονται, αινιγματικά ερεθίσματα για μια αυθόρμητη ανάταση καθαρού συναισθήματος.

Στην έκθεση ‘The City Becomes the Island’, ο ήχος συνεχίζει να καθοδηγεί τις πινελιές του Θεοδωρίδη, το ρυθμό και την ένταση τους, καθώς και τη διαδικασία συνένωσης διαφόρων στοιχείων τα οποία ενώνονται αρμονικά. Η φασαρία της καθημερινότητας στην πόλη μετατρέπεται στη γαλήνη και την ηρεμία του νησιού, με αποτέλεσμα έργα τέχνης που αποπνέουν καθαρότητα και ηρεμία αλλά ταυτόχρονα είναι έντονα και παιχνιδιάρικα.

Τα έργα βασίζονται σε μια συνεχή διαδικασία δημιουργίας και διαγραφής ή στην προσθήκη νέων στρωμάτων διατηρώντας τα ίχνη από όσα έχουν προηγηθεί. Υπάρχει πάντα μια απτή, ζωντανή αίσθηση του καλλιτέχνη να παίρνει αποφάσεις ή να αλλάζει πορεία. Οι αφηρημένες και ημιαφηρημένες μορφές στα έργα ρέουν μαζί αναμειγνύονται ή συγκρούονται, βυθίζονται και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, αναδιατυπώνονται και μετασχηματίζονται μέσα από μια συχνά μακροχρόνια διαδικασία αφαίρεσης και πρόσθεσης. Τα έργα καταλήγουν να έχουν μια προσεγμένη ισορροπία, μεταξύ της αίσθησης ροής που αποπνέουν και της αισιοδοξίας που εμπνέουν.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης (γ.1978) γεννήθηκε στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Λονδίνο (University of Surrey, Roehampton, 1999-2002) και συνέχισε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη (2003-2008). Ως εικονογράφος έχει κερδίσει το κρατικό βραβείο εικονογράφησης λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά (Κώστας Πετρίδης «Η μαθητευόμενη ψυχούλα και ο κακός λύκος», εκδ. Μικρόκυκλος), 2014 και το βραβείο ΕΒΓΕ, για την εικονογράφηση διαφήμισης (Bold Ogilvy & Mather), 2016. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: The Edit Gallery, τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 18:00 – 21:00, και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2022. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 15:00 – 19:00 & Σάββατο, 10:00 – 13:00.1 Agias Zonis str., 23 Nicolaou Pentadromos Centre, 3026, Limassol, Cyprus

Επικοινωνία: Τηλε΄φωνο 25 251710, info@theeditgallery.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ