ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tο γλυπτό «ΙΚΑΡΟΣ» κοσμεί τον παραλιακό πεζόδρομο Αγίας Νάπας

Από τον Κύπριο καλλιτέχνη Πανίκκο Σπανού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στον παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας για να καλωσορίζει τους επισκέπτες, τοποθετήθηκε το γλυπτό έργο «ΙΚΑΡΟΣ».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το γλυπτό με την ονομασία «ΙΚΑΡΟΣ» εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της Α΄ φάσης του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας, ο Κύπριος καλλιτέχνης Πανίκκος Σπανός. Το έργο τοποθετήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου στην είσοδο του παραλιακού πεζόδρομου της Αγίας Νάπας».

Ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου παρακολούθησε τις εργασίες τοποθέτησης του έργου σε σημείο στον παραλιακό πεζόδρομο της Αγίας Νάπας που επέλεξε ο ίδιος και ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο γλυπτό συνδέει την περιοχή με τη μυθολογία και τη θάλασσα, ενώ θα είναι ορατό σε όλους όσους θα διακινούνται στον πεζόδρομο. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το έργο θα καταστεί σημείο αναφοράς για την Αγία Νάπα και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες».

Ο κ. Ζαννέττου εξέφρασε «εγκάρδιες ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον καλλιτέχνη για το θεσπέσιο έργο που δημιούργησε και σε όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση των Συμποσίων που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαίσιων έργων όπως είναι ο «ΙΚΑΡΟΣ». Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής Κίκη Κωνσταντίνου, στην Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου και το τεχνικό συνεργείο του Δήμου που συνεχώς με άοκνες προσπάθειες υλοποιούν αποστολές με πλήρη επιτυχία».

Ο δημιουργός του έργου Πανίκκος Σπανός εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «ένα ακόμη έργο του του θα βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς της Αγίας Νάπας» και σημείωσε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή» για τον ίδιο έργα του να κοσμούν τόσο το Πάρκο Γλυπτικής όσο και δημόσιους χώρους της περιοχής.

Ο κ. Σπανός ευχαρίστησε επίσης «τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του και για την άψογη συνεργασία που είχαν».

Σημειώνεται ότι το έργο είναι φτιαγμένο από Stainless Steel, έχει ύψος 3.60μ., πλάτος 3μ. και έχει τοποθετηθεί πάνω σε βάση ύψους 3.10μ και συνολικό ύψος από το έδαφος 6.70μ.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση