ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μεγαλύτερο έργο του David Hockney, μια τοιχογραφία 96 μέτρων

Το έργο με τίτλο «A Year in Normandie» εκτίθεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο χώρο της σοφίτας του Salts Mill στο Saltaire

ΑΜΠΕ

Το 2020, τη χρονιά του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, ο David Hockney το πέρασε στην αγροικία του στη Νορμανδία, όπου είχε την ευκαιρία να παρατηρεί και να καταγράφει τις αλλαγές των εποχών στο iPad του. Τώρα, εκτύπωσε και συνέγραψε και τα 220 έργα σε μια συνεχόμενη τοιχογραφία, μήκους 95,7 μέτρων, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο έργο του έως σήμερα. Η τοιχογραφία «A Year in Normandie» εκτίθεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο χώρο της σοφίτας του Salts Mill στο Saltaire κοντά στο Μπράντφορντ στο δυτικό Γιορκσίαρ. Έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Πηγή έμπνευσης για τη μορφή του έργου ήταν ένα κινεζικό έργο ζωγραφικής σε πάπυρο το οποίο ο Hockney είδε το 1983 στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης. Ανακαλώντας στη μνήμη του το συμβάν, περιέγραψε ότι είχε μήκος περίπου 98 μέτρα «και παρουσιάστηκε για εμένα σε μια ιδιωτική αίθουσα. Ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές μέρες της ζωής μου».

Η τοποθεσία στη Νορμανδία, όπου ο Hockney ζει από το 2019 έως σήμερα, έφερε επίσης στον νου την Ταπισερί της Μπαγιέ, με τις δραματικές απεικονίσεις της κατάκτησης της Αγγλίας από τους Νορμανδούς. Ο Hockney είπε πώς ελπίζει ότι «ο θεατής... θα περάσει μπροστά από (το έργο του) όπως μπροστά από την Ταπισερί της Μπαγιέ και ελπίζω ότι θα βιώσουν σε ένα έργο την εμπειρία της χρονιάς στη Νορμανδία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση