ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έναρξη νέου κύκλου μαθήματων σχολής αφηγηματικής τέχνης

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει νέο κύκλο μαθημάτων της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης διάρκειας ενός έτους

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει νέο κύκλο μαθημάτων της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης διάρκειας ενός έτους. Στόχος των μαθημάτων είναι να μυήσουν κάθε ενδιαφερόμενο στην τέχνη του αφηγητή ώστε να αποκτήσει τα απαιτούμενα εφόδια και να καλλιεργήσει την αγάπη ή την κλίση του στο να συνθέτει και να μοιράζεται ιστορίες. Στη σχολή θα διδάσκουν οι Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Χλόη Μελίδου, Αντώνης Ανδρουλιδάκης, Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου και επισκέπτες εισηγητές. Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές τον μήνα, και έχουν υβριδική μορφή (τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία).

Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων (λόγος, κίνηση, παραστατικότητα, προφορική ερμηνεία, μουσική και μουσικότητα), στην έρευνα (γύρω από τη λαογραφία και την παράδοση, τη λογοτεχνία, τη μνήμη, τα σύμβολα και τα αρχέτυπα), στην κάλυψη σημαντικών συναφών γνωστικών αντικειμένων (σημασία της αφήγησης στην εκπαίδευση, στην ψυχοθεραπεία, στην κοινωνική ανάπτυξη αλλά και στη διάσταση της εφαρμοσμένης αφήγησης σε διαφορετικές πτυχές της ζωής και καθημερινότητας όπως οι κάθε είδους παρουσιάσεις), μέσα από τη διεργασία των συναντήσεων αποκαλύπτεται η σημασία της αφήγησης στην προσωπική ανάπτυξη κάθε ατόμου που θα οδηγήσει τον κάθε συμμετέχοντα σε ένα δικό του μονοπάτι και θα του αποκαλύψει νέες δυνατότητες του.

Η παρουσίαση των μαθημάτων θα γίνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 19:00 από την Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες
Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου - Τηλ. 99526772

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/PeGQR87etbJdDD7R6

 

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση