ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη γιορτάζει τα 7 χρόνια λειτουργίας της

Τιμώντας την εθνική παλιγγενεσία αφιερώνει την επέτειο της στους εορτασμούς με αφορμή τη 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

“Ο κόσμος είναι η Ελλάδα που διαστέλλεται.
Η Ελλάδα είναι ο κόσμος που συστέλλεται.”
Βίκτωρ Ουγκώ

Τιμώντας την εθνική παλιγγενεσία η Λεβέντειος Πινακοθήκη αφιερώνει την επέτειο των 7 χρόνων λειτουργίας της στους εορτασμούς με αφορμή τη 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Kάνoντας πράξη τα λόγια του μεγάλου Βίκτωρα Ουγκώ, κάνουμε φέτος την Ελλάδα, τον Κόσμο μας.

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη συμπληρώνει, 7 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και όχι μόνο –με δράσεις και συνεργασίες που ξεπερνούν τα στενά γεωγραφικά μας όρια. Ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Μουσεία παγκοσμίως, η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνεχίζει τις διεθνείς της συνεργασίες, προωθεί πρωτότυπα προγράμματα και πρωτοβουλίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο ενώ εξακολουθεί μέσα από το ψηφιακό κανάλι της να προσφέρει διαδικτυακές ξεναγήσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο αυτό, επικεντρωθήκαμε και στο εκδοτικό έργο της Πινακοθήκης και σύντομα κυκλοφορούν σημαντικές εκδόσεις που προβάλλουν το έργο και τη δράση της.

Συμμετέχοντας στους διεθνείς εορτασμούς, και στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, η Λεβέντειος Πινακοθήκη, προγραμματίζει μια σειρά επιλεγμένων δράσεων. Συγκεκριμένα:

1.Επετειακός Φωτισμός
Το επιβλητικό κτίριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης θα φωτίζεται μέχρι και το Πάσχα με τα χρώματα της Γαλανόλευκης καθώς θα προβάλλεται επίσης στον εξωτερικό χώρο το έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη «Αναγεννημένη Ελλάδα» - ένας ύμνος στην δημιουργία του νέου Ελληνικού Κράτους

2. Διαδικτυακή Ξενάγηση
Με μια διαδικτυακή ξενάγηση που θα προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στο κανάλι μας στο YouTube, η επιμελήτρια της Ελληνικής Συλλογής κυρία Εβίτα Αράπογλου , ταξιδεύει το κοινό με τα έργα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Αναγεννημένη Ελλάδα» και «Αποχαιρετισμός στο Σούνιο». Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την ξενάγηση μέσω αυτού του συνδέσμου: https://www.youtube.com/watch?v=N-4WVrAqcX8

3. Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Από 24 Μαρτίου μέχρι και το σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου θα προσφέρονται δωρεάν τρεις εκπαιδευτικές κάρτες για τους μικρούς μας επισκέπτες. Γονείς και παιδιά -πάντα τηρώντας όλους τους κανόνες, αποστάσεις και τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα¬- μπορούν να περιηγηθούν στην Ελληνική Συλλογή της Λεβεντείου Πινακοθήκης και να μελετήσουν προσεκτικά τρείς πίνακες που έχουμε επιλέξει οι οποίοι αναφέρονται στην Ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Χρησιμοποιώντας τις διαδραστικές κάρτες που ετοίμασαν οι Μουσειοπαιδαγωγοί μας τα παιδιά θα μάθουν για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, για τις φορεσιές της εποχής εκείνης και θα ταξιδέψουν, με τα φτερά της φαντασίας, στην Ελλάδα, στον απόηχο της απελευθέρωσης.

(Οι εκπαιδευτικές κάρτες διατίθενται δωρεάν στην είσοδο της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Λόγω των μέτρων προστασίας παρακαλούμε τους μικρούς μας φίλους να φέρουν το δικό τους, μολύβι και γόμα, καθώς και χρωματιστά μολύβια)

4. Πωλητήριο
Επιλεγμένα αντικείμενα ειδικά σχεδιασμένα από Έλληνες καλλιτέχνες με την ευκαιρία της έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη «1821 Πριν και Μετά» είναι τώρα διαθέσιμα στο The AGLG Shop.
Επίσης το ημερολόγιο του 2021του Λυκείου των Ελληνίδων Λονδίνου που επιμελήθηκε η Διευθύντρια της Πινακοθήκης με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην ευρωπαϊκή ζωγραφική» θα διατίθεται στην ειδική τιμή των 7 ευρώ.

Τιμούμε την Ελλάδα, γιορτάζουμε τα 7 χρόνια λειτουργίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης: ζωντανεύουμε το χτες, και οραματιζόμαστε το αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Κινηματογραφική αφίσα του σοβιετικού κινηματογράφου πριν από την επιβολή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού επί Στάλιν. (TASCHEN)

Ματιές στον κόσμο

Μια νέα έκδοση της Taschen συγκεντρώνει πάνω από 250 κινηματογραφικές αφίσες της εποχής που οι καλλιτέχνες του συστήματος ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
X