ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ Κύπρια 2021: Όλα στη Βαλίτσα με τον Luigi Ciotta

Η παράσταση συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τα τεχνάσματα του κλόουν και του τσίρκου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαλίτσες μέσα σε βαλίτσες μέσα σε βαλίτσες… αντικείμενα που μεταλλάσσονται συνεχώς και δημιουργούν νέες σκηνές. Η παράσταση συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τα τεχνάσματα του κλόουν και του τσίρκου, ενώ ο Luigi Ciotta εμπλέκει στην παράσταση τους θεατές, οι οποίοι παίζουν με τον γοητευτικό αυτό χαρακτήρα σε αυτό το γρήγορο και συχνά ποιητικό κομμάτι.
Ο Luigi Ciotta μας παίρνει πίσω στο χρόνο, σε ένα φανταστικό ξενοδοχείο γεμάτο επισκέπτες και πάρα πολλές παλιές βαλίτσες. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930, και με τη συνοδεία μουσικής ένας χαριτωμένος αχθοφόρος αγωνίζεται ενάντια στις συντριπτικές δυνάμεις του χάους. Ένας κόσμος μαγείας με μία ρετρό αίσθηση κεντρίζει τη φαντασία των θεατών.

Οποιαδήποτε δουλειά, όταν γίνεται για πολύ καιρό, καταντά επαναληπτική και ανιαρή. Έτσι, ύστερα από πολλά χρόνια κουβαλήματος αποσκευών, ο χαρακτήρας του Luigi Ciotta έμαθε να βλέπει τα πράγματα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά και να σπάει τη μονοτονία της αλλοτριωτικής καθημερινής ρουτίνας του.

Αυτή η αλλαγή προοπτικής είναι ένα μοτίβο που διαπερνά ολόκληρη την παράσταση κατευθύνοντας το βλέμμα μας πέραν του νου, ή ίσως καλύτερα μέσα σ’ αυτόν, και μέσα στον εαυτό μας, και μας βοηθά να ανακαλύψουμε ξανά την ικανότητά μας να παίζουμε με το… τίποτα, και με εκείνο το τίποτα να αποστασιοποιούμαστε από την καθημερινή ρουτίνα και να συλλαμβάνουμε την ασυνήθιστη φύση συνηθισμένων πραγμάτων.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού:

Λευκωσία: Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, Υπαίθριο Θέατρο Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου στη Φανερωμένη, 18:00 & 19:30

Λεμεσός: Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, Θεατράκι Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στο Μόλο, 18:00 & 19:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Απαραίτητη η προκράτηση www.tickethour.com / 77777040

Διάρκεια: 35΄

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση