ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά

Ανέλαβε και επίσημα τα ηνία του υφυπουργείου Πολιτισμού

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην έδρα του υφυπουργείου Πολιτισμού, στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, η παράδοση παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υφυπουργείου Πολιτισμού. Τα ηνία του υφυπουργείου ανέλαβε ο κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης, από τον απερχόμενο υφυπουργό κ. Γιάννη Τουμαζή.

Η κα Νάντια Στυλιανού, αναπληρώτρια διευθύντρια του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή για την προσφορά του στο υφυπουργείο αλλά και για την ανθρώπινη προσέγγισή του προς τους λειτουργούς του υφυπουργείου. Η κα Στυλιανού καλωσόρισε τον νέο υφυπουργό κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όντας ο ίδιος καλλιτέχνης είναι έτοιμος να αφουγκραστεί τις ευαισθησίες και τα προβλήματα του καλλιτεχνικού κόσμου και να προσφέρει το άπαν το δυνάμεών του για τη στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας και την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων του υφυπουργείου. Η κα Στυλιανού ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πολιτισμός είναι η κιβωτός της ταυτότητας μας και διαβεβαίωσε τον νέο υφυπουργό ότι θα είναι πάντα δίπλα του.

Ο απερχόμενος υφυπουργός Πολιτισμού κος Γιάννης Τουμαζής, παραδίδοντας τα ηνία του υφυπουργείου στη σύντομη ομιλία του ανέφερε πως πριν από οκτώ μήνες παρέλαβαν ένα νομοσχέδιο, και σήμερα μαζί με τους άξιους συνεργάτες του του παραδίδουν το υφυπουργείο Πολιτισμού «Είμαι σίγουρος πως θα σηκώσεις τα μανίκια ψηλά και θα δικαιώσεις τις προσδοκίες όλων όσων εργάζονται στη βιομηχανία του πολιτισμού, τόσο για την επαγγελματική τους κατοχύρωση όσο και για την αναβάθμιση του συνολικού μας πολιτιστικού προϊόντος. Η Κύπρος μια χώρα με πολιτισμό χιλιάδων ετών και το δικαιούται και το αξίζει».
Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός πολιτισμού κος Μιχάλης Χατζηγιάννης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την απέραντή του θλίψη για το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και «η σκέψη μας και το μυαλό μας είναι στους οικείους των θυμάτων». Συνεχίζοντας ο κ. Τουμαζής θέλησε να απευθυνθεί στους ανθρώπους του υφυπουργείου Πολιτισμού και εξέφρασε την εκτίμησή του για την παρουσία τους και τη δουλειά τους.

Ο κ. Χατζηγιάννης ευχαρίστησε τον κ. Τουμαζή λέγοντας χαρακτηριστικά «Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον φίλτατο, στον μοναδικό, στον εξαιρετικό, Γιάννη Τουμαζή, ο οποίος πήρε τον ακρογωνιαίο λίθο και τον έβαλε στα θεμέλια του αρχαιότερου υπουργείου, όπως θα έπρεπε, που ωστόσο θεμελιώθηκε πριν 6-8 μήνες, με ένα σπουδαίο έργο». Ο κ. Χατζηγιάννης συνέχισε λέγοντας πως θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο, μαζί με όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου μας, «γιατί έχουμε και τη θέληση και τον τρόπο».

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε επίσης πως δεν θα απέχει από τη δημιουργία, η οποία είναι στο DNA του και πάντα θα υπάρχει μέσα του. «Οι χιλιετίες του πολιτισμού μας απαιτούν αφοσίωση, σεβασμό, αλλά και σύγχρονη αντίληψη στη διατήρηση, στην προβολή και στην εξέλιξη». Επίσης, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε πως η τεχνολογική εξέλιξη είναι τέτοια που επιτρέπει σε μία μικρή χώρα όπως η Κύπρος «να γίνει μία διαρκής biennale πολιτισμού, που θα παρουσιάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

«Την ίδια ώρα το πολιτιστικό μας κεφάλαιο μπορεί να κοσμεί και να λειτουργεί ως αισθητική αξία και ως ζωντανός οργανισμός, για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα», είπε ο κ. Χατζηγιάννης, «δεν χρειάζεται μόνο η θέληση μιας κυβέρνησης, χρειάζεται σύμπραξη όλων, ώστε να κάνουμε προέλαση σε μια νέα, σύγχρονη, φωτεινή εποχή, μια εποχή που ο πολιτισμός θα γεννά πολιτική και όχι το ανάποδο» και συνέχισε λέγοντας πως «για τούτο χρειαζόμαστε την έμπνευση αλλά και τη συνέργεια των ανθρώπων του πολιτισμού, με τις ιδέες, με τις εμπειρίες και το φως της δημιουργίας τους». Τώρα πιάνουμε δουλειά, σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά, γιατί το θέλουμε και το μπορούμε.

Στη σύντομη τελετή παρευρέθηκαν αρκετοί λειτουργοί του υφυπουργείου, οι οποίοι είχαν μία πρώτη γνωριμία με τον νέο υφυπουργό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Από το 2020, που άλλαξε το status της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας, ο διεθνής οργανισμός έχει αντιδράσει «εγγράφως», ...
Kathimerini.gr
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ