ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουσική αναδρομή της Συμφωνικής Ορχήστρας

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Όπως για κάθε πολιτιστικό οργανισμό ανά το παγκόσμιο και για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (ΣΟΚ) το 2020 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες. Εν είδει απολογισμού η ΣΟΚ, λοιπόν, η ΣΟΚ θέλησε να κρατήσει τα θετικά και να δείξει ότι η μουσική ποτέ δεν σταματά. Έτσι, αποφάσισε να παρουσιάσει στο κανάλι της στο YouTube τις καλύτερες και πιο αντιπροσωπευτικές συναυλίες της περιόδου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για επτά συναυλίες στις οποίες παρουσίασε εξαιρετικά μουσικά έργα, με τη συμμετοχή κορυφαίων φιλοξενούμενων μαέστρων και σολίστ από την Κύπρο και το εξωτερικό. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ΣΟΚ η προηγούμενη περίοδος «ήταν ένα ταξίδι μοναδικό, μια τεράστια ομαδική προσπάθεια, που αξίζει να απολαμβάνει κανείς ξανά και ξανά». Όσοι επιλέξουν να συντονιστούν με τη ΣΟΚ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό δείγμα από το έργο της ΣΟΚ που περιλαμβάνει συναυλίες της στο Θέατρο Παλλάς και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με μαέστρους τον Γιώργο Κουντούρη, τον Δημήτρη Μποτίνι, τον Πάολο Μπρεσάν, τον Άλκη Μπαλτά, τον GerardoEstradaMartinez, τον Πέτρος Στυλιανού και τον CharlesOlivieri-Munroe.

Το πρόγραμμα Θα παρουσιαστεί το έργο του Λούντιβιχ βαν Μπετόβεν, «Εισαγωγή Egmont, έργο 84, που είχε εκτελεστεί τον Οκτώβριο του 2020 στο πλαίσιο του Αφιερώματος στην 60ή Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μαέστρο τον Γιώργο Κουντούρη. Το έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Κοντσέρτο για βιολί αρ. 4 σε Ρε μείζονα, K. 218. I. Allegro», από την εκδήλωση Μεταμόρφωση, με στο Θέατρο Παλλάς, στις 4 Δεκεμβρίου 2020, με σολίστ τον Sorin Alexandru Horlea, βιολί και μαέστρο τον Δημήτρη Μποτίνη. Τρίτο έργο που θα παρουσιαστεί είναι το Κοντσέρτο για μικρή ορχήστρα του Albert Roussel, με μαέστρο τη Silvia Massarelli, από το Κοντσέρτο Για Ορχήστρα, τον Νοέμβριο του 2020, στο Θέατρο Παλλάς. Ακολουθεί το Ντουέτο “Lippen schweigen” από την οπερέτα La vedova allegraτου Franz Leh r, από την εκδήλωση.

Μια Βραδιά στην Όπερα, τον Νοέμβριο του 2020, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με σολίστ τη σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου και τον βαρύτονο Σταύρο Μάντη, με μαέστρο τον Paolo Bressan.

Θα παρουσιαστεί επίσης η Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσονα, K. 550 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ που ακούστηκε στην εκδήλωση Κλασικά Αριστουργήματα το Οκτώβριο του 2020 στο Θέατρο Παλλάς με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά. O «Χειμώνας» από τις Τέσσερις Εποχές του Αντώνιο Βιβάλντι παίρνει σειρά, όπως ακούστηκε στη διαδικτυακή μετάδοση της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας, με σολίστ τον Wolfgang Schroeder, βιολί και μαέστρο τον Gerardo Estrada Martinez.

Τα δύο τελευταία έργα είναι το «Romanze του Γιώργου Παπαγεωργίου από τις συναυλίες Ήχοι Κυπρίων με μαέστρο τον Πέτρο Στυλιανού και η Συμφωνία αρ. 2 σε Λα ελάσσονα, έργο 55 του Camille Saint-Saëns από τις συναυλίες Αυτοκρατορικό με μαέστρο τον Charles Olivieri-Munroe.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, ώρα 7:00 μ.μ., διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι της στο YouTube – CYSO Channel

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση