ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Rialto Residency σε Πλάτρες και Καληδόνια με παραδοσιακή μουσική

Για πρώτη φορά η συναυλία βγαίνει εκτός του Πολιτιστικού Κέντρου και βγαίνει στα ανοικτά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Rialto Residency, έχοντας φέτος ως καθοδηγητή τον γνωστό Ελλαδίτη Μουσικό Μιχάλη Χολέβα, θα εστιάσει σε τεχνικές, φόρμες και στιλιστικά στοιχεία των παραδόσεων της ανατολικής Μεσογείου. Κλασικές και λαϊκές συνθέσεις θα χρησιμοποιηθούν ως αφετηρία για διαφορετικές προσεγγίσεις στον αυτοσχεδιασμό.

Οι Κύπριοι μουσικοί που θα συμμετάσχουν στο φετινό Rialto Residency είναι η Χριστίνα Πολυκάρπου στην πολίτικη λύρα, η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου στο κανονάκι, ο Αντρέας Λαρδής στο βιολί, ο Πέτρος Κίζας στα κρουστά, ο Γιάννης Κουτής στο ούτι και τα φωνητικά και ο Βασίλης Φιλίππου επίσης στα φωνητικά και τις συνθέσεις.

Το αποτέλεσμα της κοινής τους μελέτης θα παρουσιάσουν οι καλλιτέχνες του Ριάλτο Residency σε μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 23 Ιουλίου. Για πρώτη φορά η συναυλία βγαίνει εκτός του Πολιτιστικού Κέντρου και πραγματοποιείται στον ανοικτό χώρο της νεοδημιούργητης Πλατείας Γλαύκου Κληρίδη στις Πλάτρες.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 11 το πρωί, ο Μιχάλης Χολέβας και οι συμμετέχοντες στο Rialto Residency μουσικοί, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις τους στο χώρο του καταρράκτη των Καληδονίων στις Πλάτρες. Πρόκειται για μια παλιά συνήθεια των καλλιτεχνών του Residency, η οποία από πέρσι μετατράπηκε σε μια ανοικτή unplugged συναυλία για το κοινό, η όποια έτυχε ενθουσιώδους ανταπόκρισης και μεγάλης συμμετοχής εκδρομέων – θεατών.


Συναυλίες:

23/7 Σάββατο 20:30 @ Πλάτρες (Πλατεία Γλαύκου Κληρίδη)
Rialto Residency: Παραδοσιακή Μουσική της Ανατολικής Μεσογείου

24/7 Κυριακή 11:00 @ Καταρράκτης των Καληδονίων
Rialto Residency: Πρωτότυπα Καληδόνια

Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77777745, www.cyprusrialtoworldmusic.com

 

 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση