ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βραβείο «Καλύτερου γκρουπ» στους Monsieur Doumani

Τα μουσικά βραβεία Songlines 2019 απονέμονται από το ομώνυμο βρετανικό μουσικό περιοδικό

Newsroom K

Το βραβείο «Καλύτερου γκρουπ» (Best Group) απέσπασε το συγκρότημα Monsieur Doumani στα διεθνή Μουσικά Βραβεία Songlines 2019 για τον δίσκο τους «Αγκάθθιν». Οι νικητές ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο EARTH Hall στο Λονδίνο.


Τα βραβεία του γνωστού βρετανικού μουσικού περιοδικού Songlines, τα οποία απονεμονται για 11η συνεχόμενη χρονιά, έχουν σκοπό την ανάδειξη μουσικών ταλέντων από όλες τις γωνιές του πλανήτη και από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες, και αποτελούν ίσως την κυριότερη διάκριση παγκοσμίως στον κύκλο της World Music.

Οι αναγνώστες του περιοδικού, το κοινό καθώς και μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από δημοσιογράφους του είδους, καθορίζουν σε πρώτο στάδιο τους τέσσερις υποψήφιους για την κάθε κατηγορία. Οι πρώτες πέντε κατηγορίες είναι χωρισμένες γεωγραφικά. Υπάρχουν επίσης οι δύο μεγάλες κατηγορίες «Καλύτερου καλλιτέχνη» και «Καλύτερου Γκρουπ».

Οι Monsieur Doumani ήταν υποψήφιοι ακόμη δύο φορές στο παρελθόν, κατάφεραν φέτος να αποσπάσουν το μεγάλο βραβείο «Καλύτερου Γκρουπ» στο οποίο τους οδήγησε ο τελευταίος τους δίσκος «Αγκάθθιν».


Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες:

Best Artist - Gaye Su Akyol (Τουρκία)
Africa & Middle East - Fatoumata Diawara (Μάλι)
Americas - Orquesta Akokan (Κούβα)
Asia & Pacific - Small Island Big Song (Νησιά Ειρηνικού & Ινδικού Ωκεανού)
Europe - Mariza (Πορτογαλλία)
Fusion - Catrin Finch & Seckou Keita (Ουαλλία/Σενεγάλη)


Το πολυβραβευμένο μουσικό σχήμα Monsieur Doumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση σε πολλά επίπεδα, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.
Το γκρουπ έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους οι οποίοι διακρίθηκαν και παρουσιαστηκαν διεθνώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

H Βασιλική Κυπραίου τοποθετείται εντός του ηχοτοπίου που ο Βαγγέλης Γέττος δημιουργεί με ετερόκλητα όργανα και εκλεκτικές ατμόσφαιρες σε μια αυλή της Λευκωσίας.

«De profundis» του Oscar Wilde

Ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Βασιλική Κυπραίου και τον μουσικό Βαγγέλη Γέττο
Newsroom K
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X