ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαδικτυακές συναυλίες αλληλεγγύης με σύνθημα «Κανένας μόνος του»

Στο πλαίσιο στήριξης των απασχολούμενων στο χώρο του Πολιτισμού από την Κίνηση Πολιτισμού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κίνηση Πολιτισμού διοργανώνει δύο διαδικτυακές συναυλίες αλληλεγγύης με σύνθημα «Κανένας μόνος του», στο πλαίσιο στήριξης των απασχολούμενων στο χώρο του Πολιτισμού, ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Κίνηση αναφέρει ότι όλα τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθούν για στήριξη εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των επιπτώσεων από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid 19.

Η πρώτη συναυλία με τίτλο « Οι τρεις Μάνοι» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιανουαρίου του 2021, στις 21:00.

Πρόκειται για ένα μοναδικό αφιέρωμα στους τρεις δημιουργούς Μάνο Λοḯζο, Μάνο Ελευθερίου και Μάνο Ξυδού.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια που συναντούμε στην κάθε μας μέρα και που μας συντροφεύουν στην ψυχαγωγία και στη διασκέδαση μας, όπως «Ο Άμλετ της σελήνης», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Δεν θα ξαναγαπήσω», «Αχ χελιδόνι μου», «Τζαμάικα», «Μαλαματένια λόγια», «Λένε για μένα», είναι ένα δείγμα από τα τραγούδια που θα ακουστούν στην παράσταση.

Οι έξι ερμηνευτές, Κούλης Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου, Νικόλας Φιλήτας, Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου και Σάββας Λαγού, θα μεταφέρουν το κοινό σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι μελωδιών και στίχων. Τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει πενταμελής ορχήστρα.

Η δεύτερη συναυλία με τίτλο «Τραγούδια του Διπλανού» θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, στις 21:00.

Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο, που μιλάνε για τη μεταξύ των ανθρώπων αγάπη ανεξαρτήτως φυλής, έθνους και θρησκείας.

Δύο νέοι Κύπριοι ερμηνευτές η Φρειδερίκη Τομπάζου και ο Πάρης Παράσχου και πέντε μουσικοί υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλογήρου, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, είναι οι συντελεστές της συναυλίας.

Θ ερμηνεύσουν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Κουγιουμτζή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.α. σε στίχους και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου κ.α.

Για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης καλλιτεχνών, θα υπάρχουν εισφορές 5 και 10 ευρώ στα οποία ο επισκέπτης της σελίδας www.SoldOutTicketbox.com θα καταθέτει για να μπορεί να παρακολουθεί τη συναυλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές  Αλίκη Χρυσοχού, Άνδρέας Αροδίτης, Ριάνα Αθανασίου.

«ONCE UPON A DREAM»

Τραγούδια και μουσική από τα ωραιότερα έργα της Walt Disney με το Γιώργο Περρή
Δελτίο Τύπου
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ