ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύκλος δύο συναυλιών για τον παγκόσμιου φήμης μουσικοσυνθέτη Alfred Schnittke

Μία ευκαιρία για το κοινό να ακούσει μαζεμένα τα πιο σημαντικά έργα του μουσικής δωματίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας κύκλος δύο συναυλιών που αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει την μουσική του παγκόσμιου φήμης μουσικοσυνθέτη Alfred Schnittke και να ακούσει μαζεμένα τα πιο σημαντικά έργα του μουσικής δωματίου.

Ο πολυστυλισμός του Schnittke απηχεί σε ακροατήρια – λάτρεις διαφόρων εποχών και στυλ μουσικής. Αυτό το μοναδικό στοιχείο που έφερε ο συνθέτης στην κλασσική μουσική του 20ου αιώνα ενώνει ακροατήρια τα όποια εμπίπτουν στους λάτρεις της Μπαρόκ και της Κλασσικής περιόδου, αλλά και της σύγχρονης εποχής.

Στην εναρκτήρια συναυλία του κύκλου στις 2 Νοεμβρίου 2020, οι πέντε διακεκριμένοι σολίστ με έδρα την Κύπρο, οι βιολονίστες Σάββας Λαγού και Μάριος Ιωάννου, ο βιολιστές Sorin Alexandru Horlea, ο τσελίστας Robertas Grod και η πιανίστα Δροσοσταλίδα Μωραΐτη ερμηνεύουν τρία χαρακτηριστικά έργα του Alfred Schnittke από διαφορετικές περιόδους της ζωής του: το Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο, το Musica Nostalgica για βιολοντσέλο και πιάνο και την Σουίτα σε Παλαιό Στυλ για βιολί και πιάνο.

Στην δεύτερη συναυλία στις 14 Δεκεμβρίου 2020 θα παρουσιαστούν τα έργα Κουαρτέτο Εγχόρδων νούμερο 3, το Gratulationsrondo για βιολί και πιάνο και το Piano Quartet.

Ο εμβληματικός μεταμοντερνιστής συνθέτης Alfred Schnittke, σοβιετικός πολίτης γερμανικής καταγωγής (1934-1998) άφησε με το ανατρεπτικό έργο του, καταλυτική επιρροή στους συνθέτες των τελευταίων δεκαετιών και η σημαντικότατη προσφορά του στην μουσική του 20ου αιώνα αναγνωρίζεται τιμητικά ανά το παγκόσμιο.

Πολλά από τα έργα που θα παρουσιαστούν στις δύο αυτές συναυλίες παίζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Sorin Alexandru Horlea – βιολί, βιόλα
Μάριος Ιωάννου – βιολί
Σάββας Λαγού – βιολί
Robertas Grod – βιολοντσέλο
Δροσοσταλίδα Μωραΐτη – πιάνο

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Αίθουσα Καστελλιώτισσα, 2 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου στις 20:30.  Άγιου Μάρωνα, Λευκωσία  

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99866341

Χορηγός των συναυλιών είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ