ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Λονδίνο για μία μοναδική βραδιά

Η πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής και φωνής στο εξωτερικό μετά το Μαρόκο επιστρέφει στο Royal Hall

Newsroom K

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει στο Λονδίνο λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή της στο Mawazine Festival στο Μαρόκο. Οι μουσικοκριτικοί και δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Μαρόκο την Κυριακή 14 Μαΐου στο πλαίσιο του Mawazine Festival περιέγραψαν την εμπειρία τους ως εξής «Τι κι αν δεν καταλαβαίνουμε τα λόγια. Η φωνή και η μουσική της Ελευθερίας Αρβανιτάκη μας ταξιδεύουν μοναδικά», «Η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την ντελικάτη, αισθαντική, βαθειά κι ευαίσθητη φωνή της 'ξελόγιασε' το κοινό και το οδήγησε στην ανακάλυψη της ποίησης και του ελληνικού τραγουδιού».

Το Mawazine Festival είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ στην αφρικανική ήπειρο και προτείνει κάθε χρόνο καλλιτέχνες από τη διεθνή μουσική σκηνή, αλλά και μεγάλα ονόματα του αραβικού κόσμου. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μαρόκο και κυριολεκτικά συνεπήρε το κοινό στο Εθνικό Θέατρο Mohammed V του Ραμπάτ.

Με μια καριέρα που μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη ταξιδεύει τα τραγούδια της και πρεσβεύει τη μουσική της Ελλάδας σε ιστορικά θέατρα ανά τον κόσμο και σε μεγάλα φεστιβάλ που αφορούν την world μουσική σκηνή. Συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες επιρροές από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, η καθαρότητα και η συναισθηματική δύναμη της φωνής της συναντιέται με προσεκτικές ενορχηστρώσεις και το αποτέλεσμα στοχεύει κατ’ ευθείαν στην καρδιά.

Μια διεθνής φωνή

Η καλλιτεχνική φήμη και αξία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα WOMAD, το διεθνές φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ, το Hemispheres Festival στην Αυστραλία, το Forum Universal de las Culturas στο Μεξικό μεταξύ άλλων. Στην Ισπανία εμφανίζεται από το 1998 κάθε χρόνο ανελειπώς με τα άλμπουμ της να κυκλοφορούν εκεί σε ειδικές εκδόσεις στα ισπανικά. Η συνεργασία της με τον Αμερικανό συνθέτη Φίλιπ Γκλας για το πρότζεκτ «Ωρίων» που έκανε Παγκόσμια Πρώτη στο Ηρώδειο, ηχογραφήθηκε και παρουσιάστηκε εκτός από την Ελλάδα σε Ιταλία, Γαλλία, Λονδίνο, ΗΠΑ, Μεξικό και Αυστραλία. Συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού του Ιωβηλαίου του Πάππα Ιωάννη Παύλου στη Ρώμη. Η εμβληματική συναυλία στο ιστορικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης ήταν sold out. Εχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Αμερικανο-Αρμένιος συνθέτης Ara Dinkjian, η Cesaria Evora αλλά και ο Teofilo Chantre από το Πράσινο Ακρωτήρι, η Πορτογαλίδα Dulce Pontes, ο Σενεγαλέζος Ismael Lo, o βραβευμένος Ισπανός παραγωγός Javier Limon, η Βuika.

Συντελεστές:
Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο)
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις)
Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο)
Νίκος Μέρμηγκας (λάφτα, μπουζούκι, λαούτο)
Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο)

Πότε/πού: 30 Μαΐου, Royal Festival Hall, Λονδίνο

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Όλες οι συζητήσεις γίνονται στη λογική ότι το 2020 δεν υπήρξε ποτέ. Πηγή φωτογραφίας: «Κ» Ελλάδος.

Ραντεβού με τους Peppers το ’21

«Αυτά που συμβαίνουν στον χώρο είναι πρωτοφανή. Κυριαρχεί ένα γενικό χάος, όχι μόνο στην Ελλάδα», λέει ο Σταύρος Στριλιγκάς ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
Oικογενειακή συναυλία για όλους

Oικογενειακή συναυλία για όλους

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου προτείνει στο φιλόμουσο κοινό μια γνωριμία με τα κρουστά όργανα και την οικογένεια των κλαρινέτων ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ
X