ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσίασε τον νέο της Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο

Τη διάσκεψη τίμησε με την παρουσία της και η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο, Dorothea Auer

ΚΥΠΕ

Το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της, Günter Neuhold παρουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (ΣΟΚ), την Τετάρτη, στο Θέατρο Παλλάς, σε διάσκεψη Τύπου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΣΟΚ, στη διάσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Υπουργείων, Δήμων και συνεργατών του Ιδρύματος, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Τη διάσκεψη τίμησε με την παρουσία της και η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο, Dorothea Auer.

Η διάσκεψη άρχισε με προβολή μονόλεπτου βίντεο το οποίο ήταν αφιερωμένο στον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο, και περιείχε μία σύνοψη της πολυετούς του καριέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Neuhold έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας όπου κέρδισε πολλά βραβεία και έχει διευθύνει διάσημες ορχήστρες όπως μεταξύ πολλών άλλων, τη Φιλαρμονική της Βιέννης, την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, την Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Τσαϊκόφσκυ στη Μόσχα, την Εθνική Ορχήστρα του Βελγίου, την Ορχήστρα RAI στη Ρώμη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκυο. Ο κ. Neuhold έχει επίσης διευθύνει στις μεγαλύτερς όπερες του κόσμου όπως την Όπερα της Βιέννης, του Βερολίνου, των Παρισίων, στη Σκάλα του Μιλάνου και πολλές άλλες.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου οι οποίοι ερμήνευσαν τους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα και το κυπριακό παραδοσιακό άσμα «Τέσσερα τζιαι Τέσσερα».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΟΚ, Έλενα Μουζάλα, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της ΣΟΚ, Günter Neuhold, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΟΚ, Όμηρος Πισσαρίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μουσικών ΣΟΚ, Αντώνης Παρτζίλης και ο εξάρχων της ΣΟΚ, Wolfgang Schroeder, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, όπως αναφέρεται.

Επισημαίνεται ότι τονίστηκε η αναγκαιότητα αύξησης των κονδυλίων από το Υπουργείο Οικονομικών στο ΙΣΟΚ, για επέκταση της ορχήστρας από 45 σε 65 μουσικούς. Αυτό θα δώσει νέες προοπτικές στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου η οποία συνδέει πλέον το όνομά της με αυτό του κ. Neuhold, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση