ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

''Κάτι αρχαίο ψήνεται'' στην οθόνη σας!

Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής

Προωθητική Ενέργεια

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, σχεδίασαν το ψηφιακό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής «ΚΑΤΙ ΑΡΧΑΙΟ ΨΗΝΕΤΑΙ», που βασίζεται στην Αρχαιολογική Συλλογή Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη του Ιδρύματος.

Το ψηφιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης και πραγματεύεται πτυχές που άπτονται της διατροφής στην Κύπρο κατά την αρχαιότητα, προβάλλοντάς τις ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής της κληρονομιάς. Συγκεκριμένα, μέσα από την κινούμενη εικόνα και τα διαδραστικά παιγνίδια, τα παιδιά ταξιδεύουν στην καθημερινότητα μια αρχαίας Κύπριας και με διασκεδαστικό τρόπο εξερευνούν τις τροφές, οι οποίες συνιστούσαν μέρος της δίαιτας των αρχαίων Κυπρίων, τα χρηστικά σκεύη και το εορταστικό-αριστοκρατικό τραπέζι. 

Όλα μαζί ωθούν τα παιδιά να συνδιαλεχθούν με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αναφορικά με τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες, με πολιτισμικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις. 

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη μουσειοπαιδαγωγό Χρυστάλλα Αντωνίου και ο ψηφιακός προγραμματισμός και σχεδιασμός κινούμενης εικόνας πραγματοποιήθηκε από το Cyens Centre of Excellence. Η διαδικτυακή εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ελληνική εταιρεία Metatopia. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Λάρα Άλφας και η επιστημονική καθοδήγηση έγινε από τις αρχαιολόγους Άννα Γεωργιάδου και η Ελισάβετ Στεφανή.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. 

Το κοινό πατώντας  τον πιο κάτω σύνδεσμο, μεταφέρεται στη σελίδα του εκπαιδευτικού και διαδραστικού παιχνιδιού ''ΚΑΤΙ ΑΡΧΑΙΟ ΨΗΝΕΤΑΙ''    https://cyprusfoodmuseum.cyens.org.cy/

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

«Πάντα έχει σημαντική θέση η εγχώρια μουσική σκηνή στο φεστιβάλ. Αναδεικνύουμε πολλούς καλλιτέχνες στις σκηνές μας, που ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ