ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουσική και παράδοση στο 39ο Φεστιβάλ Λευκάρων

Όλη η πόλη θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες που θα θελήσουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές του τόπου

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Από την Παρασκευή 9 Αυγούστου έχει ξεκινήσει το 39ο Φεστιβάλ Λευκάρων και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Αυγούστου και φέρνει στο επίκεντρο την κληρονομιά των Λευκάρων. Το Φεστιβάλ Λευκάρων έχει καταστεί πλέον θεσμός και φιλοδοξεί να αποτελεί μια σταθερή πολιτιστική αξία για ολόκληρη την Κύπρο. Με το φεστιβάλ αυτό αναδεικνύεται ο πολιτιστικός θησαυρός του τόπου και τονώνεται η τοπική τουριστική βιομηχανία και ταυτόχρονα επισημαίνει στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση ότι ζητάει τη στήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όλες οι πολιτιστικές δομές των Λευκάρων θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και ολόκληρη η πόλη θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες που θα θελήσουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές του τόπου, να γνωρίσουν το περίφημο λευκαρίτικο και την τέχνη της αργυροχοΐας.

Οι εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός και θα ψαλούν τα εγκώμια του επιτάφιου της κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ψάλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Γρηγόριος Ζάρκος. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου θα τελεστεί στις εννέα το πρωί το Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων Λευκαριτών στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο δήμαρχος Λευκάρων κος Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Το βράδυ στις 8:30 στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου θα διοργανωθεί χοροεσπερίδα με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος του Σάββα Χρυσάνθου. Στο τραγούδι η Έλενα Ανδρέου, ο Λευτέρης Λειβαδιώτης και ο Βασίλης Ιωάννου. Την Παρασκευή 16 Αυγούστου έχει διοργανωθεί εκδήλωση τιμής για τον Αχιλλέα Ιωάννου στις 7:00 το απόγευμα στο Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων υπό την αιγίδα του υπουργού Εξωτερικών. Την ίδια μέρα στις 8:30 το βράδυ όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στη Λευκαρίτικη Βραδιά στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου με την εκδήλωση «Οι ελεύθεροι και Ωραίοι ... θα σε ξανάβρουν στους μπαξέδες!», με ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, και θα συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία και οι χορευτικές ομάδες του Δήμου Λευκάρων.

Το σενάριο, η οπτικοακουστική επιμέλεια και διεύθυνση χορωδίας είναι της δρος Σταυρούλας Βαλιαντή και η χοροδιδασκαλία του Παύλου Μιχαηλά. Το Σάββατο 17 Αυγούστου έχει σειρά η εκδήλωση: Η Πορεία προς την Πιστοποίηση του Λευκαρίτικου Κεντήματος στις 7:00 στο Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων, με τιμητικές διακρίσεις. Πλούσια χοροεσπερίδα το βράδυ Πλατεία Κάτω Λευκάρων. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή 18 Αυγούστου με το: 2nd LEFKARA STREET FOOD FESTIVAL στις 7 το απόγευμα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου..

39o Φεστιβάλ Λευκάρων, Λεύκαρα. Για περισσότερες πληροφορίες τηλέφωνα 24342422 και 24342822

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Σκηνή από την όπερα «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ. Στις 24, 25 Μαρτίου. Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ.Φωτ. Α. SIMOPOULOS

Η Επανάσταση της Λυρικής

Ο πολιτιστικός φορέας συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ