ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μουσική και Ποίηση από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Ο Μίλτος Λογιάδης σε δύο εμβληματικά έργα μελοποιημένης ποίησης του Έλληνα συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην ξεχωριστή συναυλία «Μουσική και Ποίηση» ο Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε δύο εμβληματικά έργα μελοποιημένης ποίησης του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο της Λεμεσού την Πέμπτη 23 Μαρτίου και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου. 

Οι ποιητικές συλλογές «Προσανατολισμοί» του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και «Ωδαί» του ποιητή του ελληνικού ρομαντισμού Ανδρέα Κάλβου, μελοποιούνται και ενορχηστρώνονται αριστοτεχνικά από τον συνθέτη. Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν οι εξαίρετοι λυρικοί τραγουδιστές Θεοδώρα Μπάκα - μέτζο σοπράνο και Τάσης Χριστογιαννόπουλος - βαρύτονος, η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού, με τον διαπρεπή Κύπριο ηθοποιό Κώστα Χαραλαμπίδη στην απόδοση των ποιημάτων.

 Στο σημείωμά του ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος αναφέρει σχετικά: «Παρότι χωρίζει τους έλληνες ποιητές μεταξύ τους μεγάλη χρονική απόσταση, εν τούτοις το έργο τους συγγενεύει. ΄Εχουν κάτι το κοινό.  Κινούνται και των δύο τα έργα στην περιοχή του λυρισμού. Του ρομαντικού λυρισμού το πρώτο, του αιγαιοπελαγίτικου το δεύτερο. Επίσης, τολμηρός και μοντέρνος ποιητής ο Κάλβος για την εποχή του, το ίδιο και ο Ελύτης για τα νεότερα χρόνια, ενώ η Ελλάδα αποτελεί και για τους δύο την βάση της ποιητικής τους εκκίνησης», συνεχίζοντας «ως μουσικός, που με ενδιέφερε η σωστή ηχητική προσέγγιση αυτής της δύσκολης ποίησης, πήρα υπόψη μου δύο πράγματα:  την εποχή που γράφτηκε και ότι ο Κάλβος ήταν Επτανήσιος. Η μουσική μου φυσικά, χωρίς να απομακρύνεται από αυτό το κλίμα, αποτυπώνει περισσότερο την σύγχρονη ματιά μου πάνω στον μουσικοποιημένο στίχο, ώστε ως καλλιτεχνικό δημιούργημα να εκφράζει την νεότερη εποχή μας».

Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν οι εξαίρετοι λυρικοί τραγουδιστές Θεοδώρα Μπάκα - μέτζο σοπράνο και Τάσης Χριστογιαννόπουλος - βαρύτονος, η Χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού, με τον διαπρεπή Κύπριο ηθοποιό Κώστα Χαραλαμπίδη στην απόδοση των ποιημάτων.

 

Λεμεσός: Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 - Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

Λευκωσία: Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 - Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30

 

Προπώληση εισιτηρίων:
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Αγίας Ζώνης 4, 3027 Λεμεσός, 25 377277):
Από την ιστοσελίδα www.soldouttickets.com.cy, το Ταμείο του Θεάτρου: Δευ-Παρ: 10:00-13:00 & 16:00-19:00, Σαβ. 10:00-13:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη.
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Λεωφόρος Μουσείου 4, 1097 Λευκωσία):
Aπό την ιστοσελίδα www.cyso.org.cy, το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 και το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας 2 ώρες πριν την έναρξη.

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση