ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Έλληνας πιανίστας Παναγιώτης Γώγου έρχεται στη Κύπρο

Στο ρεσιτάλ που διοργανώνει το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στο The Shoe Factory, Λευκωσία

Newsroom K

Ο  Παναγιώτης Γώγου είναι ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει ευαισθησία, φλογερό πνεύμα και ποίηση και θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες πιανίστες της γενιάς του. Θα εμφανισθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε ένα ρεσιτάλ που διοργανώνει το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος με έργα Σούμπερτ, Σούμαν και Σοπέν.

 Η μουσικη του συνδυάζει ευαισθησία, φλογερό πνεύμα και ποίηση.

Ο Παναγιώτης Γώγος ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών στη Φιλαρμονική Εταιρεία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και εν συνεχεία εργάστηκε για τρία χρόνια στην Αθήνα με τον σπουδαίο πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Τσαϊκόφσκι στο Κίεβο, Valery Sagaidatschny. Ο Παναγιώτης Γώγος απέσπασε την προσοχή του κοινού το 2001, όταν κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χ.Ο.Ν. στην Αθήνα. Κατόπιν, με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο και τη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζης υπό την Thérèse Dussaut. Αποφοίτησε το 2004 με το Βραβείο Αριστείας (Prix de Perfectionnement) και Βραβείο Μουσικής Δωματίου (Prix de Musique de Chambre). Στη συνέχεια έγινε δεκτός από τη διεθνούς φήμης Cité Internationale des Arts του Παρισιού, η οποία και τον επέλεξε να την εκπροσωπήσει ως σολίστ το 2007 και το 2008 στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία έχουν σηματοδοτήσει τη σταδιοδρομία του Παναγιώτη Γώγου. Το 2005, η Ακαδημία Αθηνών τον βραβεύει ως τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη και του απονέμει το βραβείο Μυκονίου. Στενή συνεργασία τον συνδέει μέχρι και σήμερα με την καταξιωμένη πιανίστα και παιδαγωγό Monique Deschaussées στο Παρίσι, και η τέχνη του εκλαμβάνεται ως συνέχεια της μεγάλης πιανιστικής παράδοσης των Αλφρέντ Κορτώ και Έντουιν Φίσερ. Από το 2012, ο Παναγιώτης Γώγος είναι Καλλιτέχνης Blüthner.

Ο Παναγιώτης Γώγος έχει εμφανισθεί για ρεσιτάλ και συναυλίες ανά την Ευρώπη, σε αίθουσες όπως Konzerthaus και Musikverein της Βιέννης, Loewen Palais και Kulturhaus του Βερολίνου, Mendelssohn Haus της Λειψίας, Salon Chopin, Salle Michelet και Palais de la Muette του Παρισιού, Salle Metropol και Tretyakov Gallery της Μόσχας, Cadogan Hall του Λονδίνου, Peran Concert Hall της Κωνσταντινούπολης.

Έχει εμφανισθεί ως σολίστ με ορχήστρες όπως Συμφωνιέτα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Δωματίου Santa Maria Λουκέρνης, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μαρβούργου, Συμφωνική Ορχήστρα Orion, Ορχήστρα Δωματίου Μόσχας, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως Alois Springer, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Dieter Lange, Toby Purcer, Alexei Puzakov.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Φραντς Σούμπερτ          Σονάτα για Πιάνο σε Λα μείζονα, D.664
                                          Impromptu σε Λα-ύφεση μείζονα, Έργο 90 Αρ.4, D.899
Robert Schumann          Novellette σε Φα-δίεση ελάσσονα, Εργο 21 Αρ.8

Interval

Frédéric Chopin             Grande valse brillante σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 18
                                          Boléro σε Λα ελάσσονα, Έργο 19
                                          Scherzo Αρ.1 σε Σι ελάσσονα, Έργο 20
                                          Andante spianato et grande polonaise brillante σε Μι-ύφεση μείζονα, Έργο 22

 

Πληροφορίες


Πότε / Πού: Το ρεσιταλ θα γίνει την Παρασκεύη 1 Νοεμβρίου 2019, 20:30 στο The Shoe Factory, Λευκωσία στις 20:30. Ερμού 304, Λευκωσία

Επικοινωνία & Box Office: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

www.pharosartsfoundation.org & Τηλέφωνο 22-663871 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-15:00)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

X