ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πασχαλινή Παραδοσιακή Βραδιά με τον Χρίστο Σίκκη και το μουσικό του σχήμα

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πασχαλινά και άλλα παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και απαγγελίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας», σε συνεργασία με τον CIOFF Κύπρου (Εθνικό Τμήμα Κύπρου του International Council of Organization of Folklore and Folk Arts - Διεθνούς Συμβουλίου Οργανώσεων Λαογραφικών Φεστιβάλ και Λαϊκής Τέχνης) με τη στήριξη του Δήμου Αραδίππου, διοργανώνει πασχαλινή παραδοσιακή βραδιά - Αφιέρωμα στους αείμνηστους Αραδιππιώτες ποιητάρηδες Παρασκευά Λ. Ζαχαρούλλα και Λοϊζή Κουρουζιά, την Τρίτη της Λαμπρής, στην πλατεία Αποστόλου Λουκά Αραδίππου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: ο Χρίστος Σίκκης και το μουσικό του σχήμα και οι λαϊκοί ποιητές Δημήτρης Τζιαμπάζης, Μανώλης Βασιλείου, Ευθύμιος Ευθυμίου, Στέλιος Ζήνωνος, Μάρκος Κατσιατής, Ανδρέας Λάτσιης, Δημήτρης Μάος, Κόκος Μαππούρας και Κωνσταντίνος Χρίστου (Γρίλιας). Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί Παύλος Χόπλαρος (βιολί), Γιώργος Λειβαδιώτης (λαούτο) Κυριάκος Γιωργαλλάς (σαντούρι) και Άννα Αριστείδου (κρουστά-τραγούδι). Η εκδήλωση περιλαμβάνει πασχαλινά και άλλα παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα, ποιητάρικες φυλλάδες, απαγγελίες κ.ά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της έκδοσης από το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας» του βιβλίου του δρα Κωνσταντίνου Γ. Γιαγκουλλή «Παρασκευά Λ. Ζαχαρούλλα και Λοϊζή Κουρουζιά. Άπαντα τα Ευρισκόμενα (15 και 35 και 1 φυλλάδες», το οποίο και θα διατίθεται στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πληροφορίες

Πότε/πού: Τρίτη της Λαμπρής, 7 Μαΐου, ώρα 7:45 μ.μ., Πλατεία Αποστόλου Λουκά Αραδίππου

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση