ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 16ο Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου»

Το θέατρο Ριάλτο προσκαλεί στην υποβολή προτάσεων για ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών και σχημάτων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο

ΚΥΠΕ

Το θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την πρόθεση του να προχωρήσει στη διοργάνωση του 16oυ Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου - Cyprus Rialto World Music Festival» και προσκαλεί στην υποβολή προτάσεων για ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών και σχημάτων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, σε εξωτερικό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχετικά με την πανδημία και η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα.

Σημειώνεται ότι ο φετινός σχεδιασμός θα επικεντρωθεί στη στήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής στον τόπο μας και θα υλοποιηθεί με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του θεάτρου.

«Κύρια αποστολή της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη αισιοδοξίας και κλίματος επιστροφής στην καλλιτεχνική παραγωγή, υποστηρίζοντας Κύπριους μουσικούς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η 16η διοργάνωση, όπως αναφέρεται, θα προσφέρει βήμα σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις «Μουσικές του Κόσμου» και θα συμβάλει στη συνέχιση της σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο κοινό, με το είδος αυτό της μουσικής.

Εξετάζονται, επίσης, οι δυνατότητες διοργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων, που θα έχουν στο επίκεντρο τους την διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών, τόσο μεταξύ τους όσο και με επαγγελματίες από το εξωτερικό.

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Μαίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση