ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχής για το 8ο Cyprus Jazz & World Music Showcase

Πρόσκληση σε μουσικά σχήματα όπου η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Ριάλτο

ΚΥΠΕ

Πρόσκληση σε μουσικά σχήματα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο 8ο Cyprus Jazz & World Music Showcase 2021, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 με 27 Νοεμβρίου, στο θέατρο Ριάλτο, απευθύνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το θέατρο Ριάλτο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής, παρουσιάζοντας, σε δύο μέρες, μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας, τόσο στο κοινό της Κύπρου όσο και σε επαγγελματίες από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, προστίθεται, θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη δικτύων καθώς και εκπαιδευτικών δράσεων.

Θα διοργανωθούν και φέτος συζητήσεις με προσκεκλημένους από τη διεθνή μουσική βιομηχανία, που θα έχουν ως επίκεντρο την ενίσχυση της ενημέρωσης των Κυπρίων μουσικών δημιουργών για τις δομές και μηχανισμούς λειτουργίας της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας.

Στη διοργάνωση θα προσκληθούν, επίσης, ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, και επαγγελματίες της διεθνής μουσικής βιομηχανίας, με στόχο τη γνωριμία και επαφή με τη μουσική σκηνή της Κύπρου.

«Πρωταρχικός στόχος είναι η μετέπειτα μετάκληση Κυπρίων καλλιτεχνών για συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργώντας έτσι μια πλατφόρμα για ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Για τον σκοπό αυτό, καλούνται τα ενδιαφερόμενα μουσικά σχήματα όπως αποστείλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από την ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (http://enimerosi.moec.gov.cy/e/apy ), του θεάτρου Ριάλτο (www.rialto.com.cy ) και την ιστοσελίδα του Showcase (www.cyprusjazzworldmusicshowcase.com).

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί από τους διοργανωτές, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνάντηση για να καθοριστούν τα επόμενα στάδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση