ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«To Ελληνικό Πρόσωπο του Federico Garcia Lorca» στο Θέατρο Ριάλτο

Μέσα από έργα των Χατζιδάκι - Θεοδωράκη κ.ά. σημαντικών συνθετών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του Προγράμματος FlashArt 2 του Θεάτρου Ριάλτο, για στήριξη των Κύπριων δημιουργών, παρουσιάζεται το Σάββατο 5 Ιουνίου η μουσική παράσταση To Ελληνικό Πρόσωπο του Federico Garcia Lorca.

Το έργο του μεγάλου Ισπανού ποιητή Federico Garcia Lorca βρήκε πρόσφορο έδαφος στον χώρο της ελληνικής διανόησης, καθώς οι αναζητήσεις του ποιητή έδεσαν απόλυτα με τη στροφή στην Πρωτοπορία και τη Λαϊκότητα που κυριάρχησε στη Μεταπολεμική Ελλάδα.

Το ξεκίνημα έγινε με τον Ματωμένο Γάμο από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι (1948). Ακολούθησε το Romancero Gitano του Μίκη Θεοδωράκη, σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη (1967). Με κεντρικό άξονα τα έργα Ματωμένος Γάμος σε διασκευή για φωνή, κιθάρα και τσέλο, και ολόκληρο το Romancero Gitano για κιθάρα και φωνή που θα ακουστούν για πρώτη φορά με αυτή τη μορφή στην Κύπρο, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια άλλων σημαντικών συνθετών σε ποίηση του Λόρκα - συνοδευόμενα από στίχους, κείμενα και εικόνες που μας αποκαλύπτουν σημαντικές πτυχές του έργου του - παρουσιάζεται ο ποιητής που τραγουδήθηκε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι.

Ο Λόρκα ενσωματώνεται στη συλλογική μας κουλτούρα, καθώς οι Έλληνες δημιουργοί προσέγγισαν και απέδωσαν το έργο του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, συνθέτοντας έτσι το ελληνικό του πρόσωπο.

Συντελεστές

Τραγούδι: Αγγελίνα Σωτηρίου
Τσέλο / Απαγγελία: Μαριλίζα Παπαδούρη
Κιθάρα / Ενορχήστρωση / Προσαρμογή: Δημήτρης Παπαγγελίδης

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 20:30

Επικοινωνία: Eισιτήρια 77 77 77 45, www.rialto.com.cy, Rialto App

Χορηγοί: ΟΠΑΠ, Δήμος Λεμεσού, Evangelismos Music Stores, Allfreight Services Ltd, Allfreight Kirzis Logistics Ltd
Στηρίζει: Βιβλιοτρόπιο
Χορηγός επικοινωνίας: Η Καθημερινή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

Το διαδικτυακό κατέβασμα νέων τραγουδιών διαδίδεται στους ακροατές σχεδόν όπως και οι πανδημίες, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα

Η μουσική σαν ιός

Η έρευνα διαπίστωσε μάλλον ότι τα νέα τραγούδια έχουν και αυτά τη δική τους «επιδημιολογική καμπύλη»
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ