ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Γιάννης Τουμαζής στο νομαδικό φεστιβάλ Ξαρκής

Το φεστιβάλ που ταξιδεύει κάθε χρόνο στην κυπριακή ύπαιθρο και φέτος πραγματοποιήθηκε στον Αγρό, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού

ΚΥΠΕ

Το νομαδικό φεστιβάλ Ξαρκής, το φεστιβάλ που ταξιδεύει κάθε χρόνο στην κυπριακή ύπαιθρο και φέτος πραγματοποιήθηκε στον Αγρό, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής.

Στο φεστιβάλ, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό, προσφέροντας τρείς μέρες με εργαστήρια, ζωντανές παραστάσεις και περφόρμανς, συναυλίες, προβολές ταινιών και διαλέξεις.

Ειδικά φέτος, το φεστιβάλ περιελάμβανε και συζητήσεις για τις πρακτικές από αποικιοποίησης, στο πλαίσιο της θεματικής του: Μπρος-πίσω, αποικιοκρατία και διαθεματικότητα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο Υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής, είπε ότι τέτοιοι θεσμοί έχουν τεράστια σημασία τόσο για την κοινωνία στο σύνολό της, όσο και για τις ίδιες τις κοινότητες που τις φιλοξενούν.

Το συμμετοχικό διαδραστικό πρόγραμμα καθώς και η εμπλοκή των μελών της κοινότητας Αγρού σε μια διεθνή πολιτιστική εμπειρία, η προώθηση του τοπικού πολιτισμού, ακόμα και η στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις και κοινότητες, είναι τα στοιχεία που σύμφωνα με τον Υφυπουργό, ξεχωρίζουν και έχουν καθιερώσει το φεστιβάλ Ξαρκής στην πολιτιστική σκηνή της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση