ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Νίνας Καίτης Σπανοβαγγέλη στο Σπίτι της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ποιήτριας και συγγραφέα Νίνας Καίτης Σπανοβαγγέλη, με τίτλο «Ο Γυρισμός: Ποιήματα, Σκέψεις, Στοχασμοί», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κώστα Επιφανίου.

Όπως αναφέρει το Σπίτι της Κύπρου για την εκδήλωση, «η ποιητική συλλογή αντανακλά τα αποτυπώματα δεκαετιών ταξιδιών, εμπειριών και αναμνήσεων της κ. Σπανοβαγγέλη, γεννημένης στο Ριζοκάρπασο Κύπρου. Σε ηλικία δεκατριών ετών ακολούθησε τους γονείς της στην Αυστραλία. Ποτέ δεν ξέχασε τις κυπριακές της ρίζες και το αγαπημένο της Ριζοκάρπασο, στη βόρεια Κύπρο, που κατέχεται εδώ και 50 χρόνια».

Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη: Βιβλίον Πρώτο, «Καλειδοσκόπιο», που καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων από το προσωπικό στο συμπαντικό, την αγάπη και την ανησυχία της ποιήτριας για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη, βιβλίον Δεύτερο, «Ωδή στην Κύπρο» και βιβλίον Τρίτο, «Πορτραίτα», όπου άνδρες και γυναίκες του Ριζοκαρπάσου, περιγράφουν την Κύπρο, το Ριζοκάρπασο και μέρη της Καρπασίας μέχρι τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο εκδότης Κώστας Επιφανίου. Για την ποιητική συλλογή μίλησαν ο συγγραφέας, σεναριογράφος, ζωγράφος, συνθέτης, στιχουργός, ποιητής και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Άγγελος X. Γόντικας, ο εκπαιδευτικός και ακαδημαϊκός δρ Δημήτρης Χαλκιώτης, η σκηνοθέτης, ηθοποιός και ακαδημαϊκός δρ Κική Σελιώνη και η αρχιτέκτονας, χορογράφος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ριζοκαρπάσου Ηνωμένου Βασιλείου, Βίκυ Σπανοβαγγέλη.

Ποιήματα από τη συλλογή απέδωσαν η ερμηνεύτρια Εύη Καπάταη, η σκηνοθέτης, ηθοποιός και ακαδημαϊκός δρ Κική Σελιώνη και ο αρχιτέκτονας, ηθοποιός, και σκηνοθέτης Ευάγγελος Παπαδάκης, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Ακολούθησε αντιφώνηση από την ποιήτρια και συγγραφέα Νίνα Καίτη Σπανοβαγγέλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση