ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περιμένοντας το επίδομα…

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Εν αναμονή καταβολής του εφάπαξ επιδόματος ύψους 900 ευρώ της κυβέρνησης τελούν δύο χιλιάδες δικαιούχοι καλλιτέχνες. Πριν από μία εβδομάδα, στις 23 Ιουνίου, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) είχε ανακοινώσει ότι αυτό θα καταβληθεί στους δικαιούχους μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σχετικά με τα κριτήρια που ισχύουν, κάτι που μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα του μήνα, δεν έχει γίνει.

Σε εκείνη την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ είχε τονιστεί ότι στις επόμενες λίγες ημέρες θα γινόταν ο επιβαλλόμενος έλεγχος σε συνεργασία με άλλα τμήματα και αρχεία του κράτους ώστε να ξεκινήσει, το συντομότερο, η καταβολή του επιδόματος.

Δεν ξέρω αν οι πέντε εργάσιμες ημέρες εντάσσονται στο χρονικό όριο των ολίγων ημερών, ωστόσο, το επίδομα αυτό είναι απαραίτητο για εκατοντάδες πρόσωπα που έμειναν χωρίς αντικείμενο εργασίας, εξαιτίας της πανδημίας. Η καθυστέρηση αυτή ή, αν θέλετε, η αργή διεκπεραίωση από πλευράς επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα πολλών. Δεν είναι μουρμούρα πια, αλλά αγανάκτηση από πλευράς των δικαιούχων, όταν χρειάζονται σχεδόν δύο μήνες να ελεγχθούν δύο χιλιάδες αιτήσεις.

Σημειώνουμε ότι το επίδομα θα δοθεί σε μόνιμους κάτοικους της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν καλλιτεχνική/πολιτιστική δραστηριότητα και δεν έχουν λάβει μέρος σε κάποιο άλλο από τα σχέδια στήριξης του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση