ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε κοινότητες της υπαίθρου το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Θέτει ως στόχο την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Σε περισσότερες από 40 κοινότητες της κυπριακής υπαίθρου, παρουσιάζοντας 13 παραγωγές, κάνει αισθητή την παρουσία του το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021 που διεξάγεται κατά τους μήνες Ιούλιο μέχρι Νοέμβριο του 2021.

Ανακοίνωση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι "το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά, θέτει ως στόχο την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου".

Προσθέτει ότι ειδικότερα, η εφαρμογή του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» στοχεύει στην "προαγωγή, καλλιέργεια και διάδοση του πολιτισμού, στην παροχή ευκαιριών για γνωριμία, στην κατανόηση, συμμετοχή και καλλιτεχνική δημιουργία στην ύπαιθρο, στην ενθάρρυνση της κινητικότητας των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού και του καλλιτεχνικού τους έργου".

Στους στόχους του περιλαμβάνεται και "η διαμόρφωση καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητηρίου, τόσο από τη θέση του δημιουργού, όσο και από τη θέση του θεατή".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 13 παραγωγές αφορούν Θεατρικές Παραστάσεις, Συναυλίες και Εργαστήρια Μουσικής, Παραστάσεις Χορού, Εικαστικές Εκθέσεις και Διαλέξεις με κυπρολογικό θέμα.

Συγκεκριμένα η 6η διοργάνωση του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» φιλοξενεί της ακόλουθες παραστάσεις :

ΘΕΑΤΡΟ

«Ένας ιππότης για τη Βασούλα», των Κώστα Πρετεντέρη-Ασημάκη Γιαλαμά, από τη Θεατρική Ομάδα Πολυχώρου ΕΣΤΙΑ, σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου.

«Λυποθυμίες», από τα μονόπρακτα «Αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου», του Αντόν Τσέχωφ, από το Θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Διομήδη Κουφτερού.


«Σαίξπηρ, εν τάχει», των Άνταμ Λονγκ, Ντάνιελ Σίνγκερ και Τζες Ουίνφιλντ, από την Dream Theater Productions, σε σκηνοθεσία Μάρας Κωνσταντίνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Άξιον Εστίν» - Βυζαντινοί ύμνοι αφιερωμένοι στην Παναγία, από την Εκκλησιαστική Χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός».

«Έτσι βγαίνουν τα τραγούδια μάτια μου» - Εργαστήρι Στιχουργικής/Σύνθεσης - Μουσικό Πρόγραμμα • Ερωτικό τραγούδι και ποίηση κάτω απ’ την πανσέληνο. Με τους Πόλυ Κυριάκου, Κούλη Θεοδώρου, Φρειδερίκη Τομπάζου και Μαρίνα Βερζανλή.

«Τα τραγούδια της επόμενης μέρας» - Συναυλία με τον Γιώργο Σταματάρη και το εξαμελές μουσικό του σχήμα.

«Ταγκό στο σεληνόφως» - Συναυλία με τους Χουάν Ιγκνάσιο Λόπεζ, Νικόλα Ευθυμίου, Σορίν Αλεξάνδρου Χόρλεα, Μανώλη Νεοφύτου. Συνοδεύουν οι χορευτές ταγκό Τότα Μαραγκού και Μιχάλης Παντελίδης.

«Κύκλοι φωνητικού αυτοσχεδιασμού: Φωνή μέσα στον Χώρο» - Εργαστήρι φωνητικού αυτοσχεδιασμού με την Αλέξια Βασιλείου και συναυλία με τους Αλέξια Βασιλείου, Αναστασία Δημητριάδου, Βασιλική Αναστασίου, Amalgamation Choir, Δήμο Κλεάνθους και Odiovibe.

ΧΟΡΟΣ

«Μες τους εφτά πλανήτες» - Διαδραστικό χοροθέατρο για παιδιά από την Ομάδα Χορού ΣΕΛΑΣ σε χορογραφίες της Μαρίας Καμπέρη.

«Σύθαμπο/Nightfall» - Χοροθεατρικές αφηγήσεις / site-specific παραστάσεις χορού από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο, σε χορογραφίες της Έλενας Χριστοδουλίδου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Στ’ αχνάρια της μνήμης» - Υπαίθρια φωτογραφική Έκθεση του Γιώργου Πανταζή και Εργαστήρι Φωτογραφίας από τον Στέφανο Κουραντζή, υπό την επιμέλεια της Actus Anima.

«Συμπλέξεις» – Εικαστική Έκθεση υπό την επιμέλεια της Γιούλας Χατζηγεωργίου, της Σουζάνας Αναστάση και της Μ.Α.Μ.Α Contemporary.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

«Ποιητικοί Διάλογοι. Μαντινάδες και Τσιαττίσματα: Κύπρος – Κρήτη – Δωδεκάνησα» - Σειρά διαλέξεων με θέμα τα τσιαττιστά και τις μαντινάδες στις τοπικές παραδόσεις της Κύπρου, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, από τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές, τις κοινότητες, τις ημερομηνίες και τους χώρους διεξαγωγής της κάθε δραστηριότητας είναι αναρτημένες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook) και θα ανανεώνονται συνεχώς παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση