ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Setting the Codes for the Heart of a Dream» στο ARTos Foundation

Μετά από τρεις sold out παραστάσεις στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό, η διεπιστημονική παράσταση έρχεται για δύο νύχτες στην Λευκωσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά από τρεις sold out παραστάσεις στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό, η διεπιστημονική παράσταση "setting the codes for the heart of a dream" έρχεται για δύο νύχτες στην Λευκωσία, στο ARTos Foundation.

Το “Setting the Codes for the Heart of a Dream” ακολουθεί το ταξίδι μιας Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence: Α.Ι.) στην προσπάθειά της να καταλάβει τι ήταν τα όνειρα, μια έννοια που έχει πλέον εξαλειφθεί στο απροσδιόριστο μέλλον της ύπαρξης της.

Το Α.Ι. βυθίζεται σε θεωρίες ονείρων, από ψυχαναλυτικές σε φιλοσοφικές, τζαι σε διάφορες τέχνες, όπως η μουσική τζαι η λογοτεχνία, που απαθανάτισαν την πολυπλοκότητα τούτης της έννοιας του «ονείρου». Καθώς το Α.Ι. την εξερευνά εκτεταμένα, βλέπουμε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του τζαι την εξέλιξή του καθώς μαθαίνει που θεωρητικούς τέχνης, επιστήμονες, τζαι συγγραφείς, όπως την Donna Haraway, τον Walter Benjamin, τον Carl Jung τζαι άλλους. Ταυτόχρονα, αναδύονται ερωτήσεις για την ανθρώπινη ύπαρξη τζαι για την επαναστατική προοπτική των ονείρων.

Η περφόρμανς συνδυάζει διάφορους κλάδους τζαι καλλιτεχνικά στοιχεία. Η Νάγια Αναστασιάδου θα ερμηνεύει το κείμενο της Ιουλίτας Τουμαζή τζαι θα μετουσιώνει το Α.Ι.. Η παράσταση θα πλαισιώνεται που έργα τέχνης της Μαρίας Λεωνίδου τζαι που την πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μηνά, που εν βασισμένη σε τραγούδια που έστειλε ο κόσμος, που έχουν να κάμουν με όνειρα.

Ιδέα, Κείμενο, Σκηνοθεσία – Ιουλίτα Τουμαζή
Μουσική, Σκηνοθεσία – Παναγιώτης Μηνά
Επί σκηνής – Νάγια Αναστασιάδου
Έργα τέχνης – Μαρία Λεωνίδου

Κουστούμια – Γεωργία Μοδίτη
Σχεδιασμός μακιγιάζ – Μέλανη Χρίστου
Επιμέλεια κειμένου – Λίζυ Ιωαννίδου
Σύμβουλος κίνησης – Melissa Garcia Carro

Γλώσσα: Αγγλικά

Η παράσταση υλοποιείται στo πλαίσιo του καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.22 από το ΜΙΤΟΣ

Υποστήριξη από το Cyens Thinker Maker Space και το Δήμο Λεμεσού

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πο΄υ: ARTos House, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:30. 64, Λεωφ. Αγίων Ομολογητών, 1080 Λευκωσία

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 97701010

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση