ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία

Θα προβληθούν 5 ταινίες διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών στο Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ στη Λευκωσία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την Αναπηρία επιστρέφει για 2η συνεχόμενη χρονιά, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο, στο Θέατρο Πόλης - ΟΠΑΠ, και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Center For Social Innovation - CSI, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθούν πέντε ταινίες διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών.

Ένας βασιλιάς με πρόβλημα άρθρωσης που πρέπει να απευθύνει χαιρετισμό σε ένα ολόκληρο έθνος. Η ερωτική ιστορία μίας κοπέλας από την αγγλική ύπαιθρο με τον τετραπληγικό άνδρα που φροντίζει. Η αληθινή ιστορία ενός Κύπριου συνθέτη με μυϊκή δυστροφία. Ένας φοιτητής με τη νόσο του κινητικού νευρώνα που φτάνει στην κορυφή της παγκόσμιας επιστήμης. Ένας άνδρας που έχει ψαλίδια αντί για χέρια και παλεύει να συνδεθεί με τους «κανονικούς» ανθρώπους. Ρεαλισμός και φαντασία, βιογραφίες και fiction, ιστορίες για ανθρώπους που αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους μάχη και να υπερβούν τα κοινωνικά στεγανά της αναπηρίας τους.

Κατά τη διάρκεια των προβολών θα προσφέρεται κρασί, αναψυκτικά και finger food, τα οποία οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν στα διαλείμματα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται αφιλοκερδώς στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Front Winners και Restoring Respect through Music Education/RRME (Erasmus+) στις κοινοπραξίες των οποίων το Center For Social Innovation συμμετέχει από την Κύπρο. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν οι: Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο, Ergodotisi, “Hope For Children” CRC Policy Center, Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (CFPA), Οξυγόνο, Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών, Δήμος Ύψωνα, Diversity Charter Cyprus, Παράκεντρο, HR Innovate, MyErgo Therapy Center, LCYouth, LCEducational, ANTI-SKINO Performing arts, and Theatro Ergo.

 

Πρόγραμμα προβολών

 

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου


· Ο Λόγος του Βασιλιά I The King’s Speech (2010), ώρα 17:45

· Πριν έρθεις εσύ Ι Me before you (2016), ώρα 20:30

 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

· Υπέρβαση Ι Transcendence (2008), ώρα 17:15

· Η θεωρία των πάντων I The Theory of Everything (2014), ώρα 18:00

· Ο Ψαλιδοχέρης Ι Edward Scissorhands (1990), ώρα 20:00

 Όλες οι αγγλόφωνες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους ενώ η ελληνόφωνη θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω του ακόλουθου link: https://forms.gle/WuUFvqpPq6eorifQ6

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση