ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισε η διαδικασία συμμετοχής στην πλατφόρμα «Dot.on.the.map Industry Days»

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2021»

ΚΥΠΕ

Μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης για επαγγελματίες κινηματογραφικούς παραγωγούς «Dot.on.the.map Industry Days» και από σήμερα θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως, η πλατφόρμα διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο, στις 21 με 23 Απριλίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2021» (16-24 Απριλίου).

Το «Dot.on.the.map Industry Days», προστίθεται, λειτουργεί από πέρσι ως πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης, ενθαρρύνοντας συνεργασίες μεταξύ παραγωγών, σκηνοθετών και σεναριογράφων από τις χώρες της Μεσογείου, με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, προσφέροντας την ευκαιρία σε δημιουργούς ταινιών να παρουσιάσουν προτάσεις για παραγωγή ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους.

Οι δημιουργοί, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα παρουσιάσουν διαδικτυακά τις προτάσεις τους για παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους στο φόρουμ συμπαραγωγής, μέσα από τη διαδικασία «pitching», με στόχο μελλοντικές συνεργασίες με άλλους κινηματογραφιστές, παραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, εκπρόσωπους τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο.

Σημειώνεται ότι «το όραμα των διοργανωτών είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αυτής σε μια δυναμική πλατφόρμα σύναψης καλλιτεχνικών και οικονομικών συνεργασιών, όπως επίσης η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή», ενώ εκφράζεται η θέση πως «η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει κόμβο παραγωγής ταινιών για τις Μεσογειακές χώρες που ανήκουν στις τρεις ηπείρους που πλαισιώνουν το νησί μας».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων άρχισε σήμερα και όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dot.cyprusfilmdays.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση