ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβεία ΙΡΙΣ 2022: Η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση ο μεγάλος νικητής

Το φιλμ κέρδισε συνολικά 5 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας

Kathimerini.gr

Η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση ήταν ο μεγάλος νικητής της 13ης τελετής απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Θέατρο Άλσος.

Το φιλμ κέρδισε συνολικά 5 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας.

Τη βραδιά παρουσίασαν οι Ηρώ Μπέζου και Γιάννης Παπαδόπουλος ενώ για το κοινό που παρευρέθηκε εκεί και τους θεατές που παρακολουθούσαν από το σπίτι σε live streaming, υπήρχαν πολλές εκπλήξεις στο ενδιάμεσο.

Τέσσερα βραβεία συνολικά απέσπασε η ταινία του Γρηγόρη Καραντινάκη «Σμύρνη μου Αγαπημένη», αυτά των Σκηνικών, της Ενδυματολογίας, της Φωτογραφίας και των Ειδικών Εφέ. Το φιλμ της Ζακλίν Λέντζου «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» κέρδισε τα βραβεία του Α’ Ανδρικού Ρόλου (Λάζαρος Γεωργακόπουλος) και Μοντάζ, το «Αγία Έμυ» της Αρασέλη Λαιμού κέρδισε στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Ασμίν Κιλιπ»). Η «Αγέλη Προβάτων» απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου (Άρης Σερβετάλης) και το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου στο οποίο συμμετείχε ένα διεθνές καστ, έλαβε το βραβείο Ήχου.
Αναμφισβήτητα η πιο συγκινητική στιγμή της τελετής ήταν η απονομή των τιμητικών βραβείων στην Ξένια Καλογεροπούλου και την μακιγιέζ Αργυρώ Κουρουπού για την προσφορά τους στον κινηματογράφο και τη σπουδαία, πολυετή καριέρα τους στο χώρο. Και οι δύο, απέσπασαν θερμό χειροκρότημα από το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση