ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαγωνισμό προκηρύσσει το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Δεκτές αιτήσεις και από Κύπρο για χρηματοδότηση Ανάπτυξης Παραγωγικού Σχεδίου Ταινιών Μεγάλου Μήκους

ΚΥΠΕ

Το Κινηματογραφικό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE) προκηρύσσει διαγωνισμό, ανάμεσα στις χώρες-μέλη του, για χρηματοδότηση Ανάπτυξης Παραγωγικού Σχεδίου Ταινιών Μεγάλου Μήκους (development). Δεκτές αιτήσεις μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού-Πολιτιστικές Υπηρεσίες, το Δίκτυο, στην επόμενη Γενική Συνέλευσή του που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2022, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν, από τις οποίες θα επιλέξει τις καλύτερες για χρηματοδότηση.

Γίνονται δεκτές προς εξέταση προτάσεις για Ταινίες Μεγάλου Μήκους ελάχιστης διάρκειας 70 λεπτών, με στόχο την προβολή σε αίθουσες κινηματογράφου. Οι προτάσεις πρέπει να είναι υπό τη μορφή συμπαραγωγών μεταξύ δύο τουλάχιστον παραγωγών από δύο κράτη-μέλη του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Ρουμανία, Βουλγαρία).

Η συμμετοχή τρίτων συμπαραγωγών από άλλες χώρες δεν αποκλείεται. Η απόδειξη της συμμετοχής συμπαραγωγών θα πρέπει να είναι υπό τη μορφή συμφωνιών ή τουλάχιστον προσυμφώνων μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στο σχέδιο. Οι φάκελοι που υποβάλλονται, πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τις υπηρεσίες εντεταλμένου παραγωγού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, οι οποίοι να προέρχονται και οι τρεις από κράτη-μέλη του Δικτύου.

Καθώς προχωρά η διαδικασία, τα σχέδια ανάπτυξης που υποβάλλονται, πρέπει, επίσης, να λαμβάνουν την τελική μορφή συμπαραγωγής, τηρουμένων των γενικών αρχών και όρων που προβλέπονται στην ευρωπαϊκή σύμβαση για τις συμπαραγωγές.

Οι καλλιτεχνικοί και εμπορικοί παράγοντες της ταινίας θα πρέπει, εφόσον προχωρήσει η παραγωγή, να προέρχονται κατά το μέγιστο δυνατό, από τα κράτη-μέλη του Δικτύου.

Οι αιτήσεις κατατίθενται από τον παραγωγό στη χώρα του ενώ η αξιολόγηση των σχεδίων και η επιλογή εκείνων που θα χρηματοδοτηθούν, θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του Δικτύου.

Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη δυναμική που παρουσιάζει η δραματουργική προσέγγιση, την δραματουργική ακεραιότητα του σεναρίου, τις καλλιτεχνικές προοπτικές του σχεδίου, τις εμπορικές προοπτικές του σχεδίου, την αναγνώριση που έχουν λάβει τα προηγούμενα έργα της καλλιτεχνικής ομάδας (σεναριογράφος και σκηνοθέτης) από τους κριτικούς, το κοινό και τα φεστιβάλ, την απόδειξη της χρηματοδότησης που τυχόν έχει εξασφαλίσει η παραγωγή και την πληρότητα του στρατηγικού σχεδίου που έχει εκπονήσει ο εκτελεστικός παραγωγός, αναφορικά με τη διαχείριση και προώθηση του σχεδίου.

Οι αιτητές πρέπει να υποβάλουν δύο δεμένα πανομοιότυπα αντίγραφα μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, σε δύο πανομοιότυπους φακέλους, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού, υπόψη του Διομήδη Νικήτα ή της Έλενας Χριστοδουλίδου.

O φάκελος πρέπει να σταλεί, επίσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση cypruscinema.gov@cytanet.com.cy σε ένα ενιαίο PDF αρχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Η προβολή και παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Σεϊτάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
Kathimerini.com.cy
 |  ΣΙΝΕΜΑ