ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ειδική προβολή του βεριτέ ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Ολυμπίας Δουκάκη

Ειδική προβολή σε Κύπρο και Ελλάδα στις 10 Ιουλίου για το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ειδική προβολή σε Κύπρο και Ελλάδα στις 10 Ιουλίου για το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», με σκηνοθέτη τον Χάρη Μαυρομιχάλη και εκτελεστικούς παραγωγούς τους Sid Ganis και Ανθούλα Κατσιματίδη.

Το βεριτέ ντοκιμαντέρ αφηγείται, με ένα ζεστό και ευαίσθητο τρόπο, μια οδυνηρή ιστορία μιας γυναίκας που γίνεται η δική της γυναίκα, με τους δικούς της όρους, για να εξασκήσει μια γιγαντιαία δημιουργική δύναμη στον κόσμο. Πρόκειται για την Ολυμπία Δουκάκη.

Ανακοίνωσης της ομάδας παραγωγής αναφέρει ότι πρόκειται για μια «βαθιά συγκινητική ταινία που διερευνά όχι μόνο την πλούσια και ιστορική καριέρα της Ολυμπίας, αλλά και τον αγώνα της να βρει μια κοινή συνισταμένη αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που τις μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες γονείς της».

Προσθέτει ότι «η δημιουργία της δικής της προσωπικότητας για την οποία αγωνίστηκε, η προσπάθειά της να γεφυρώσει αυτούς τους δυο κόσμους και να τους μπολιάσει με τα δικά της ιδανικά για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, την οδήγησαν σε ένα περιπετειώδη δρόμο προσωπικών ανακαλύψεων, αγάπης, απώλειας, μητρότητας, λύπης και επιτυχίας».

Τo κινηματογραφικό βεριτέ στιλ της ταινίας επιτρέπει στο κοινό να κινείται, συνεχώς και με άνεση, ανάμεσα στις πρόβες, τα εργαστήρια, την οικογενειακή ζωή και τελικά το ταξίδι με την κόρη και τις εγγονές της στο προγονικό σπίτι της στην Ελλάδα.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία που, άψογα, συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, η Δουκάκη ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον πιο αληθινό εαυτό της στο κοινό.

«Αυτό που κάνει τόσο φωτεινή την ταινία είναι η ωμή ειλικρίνεια με την οποία η Ολυμπία μας οδηγεί στον πυρήνα του εαυτού και του είναι της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην ταινία εμφανίζονται οι : Whoopi Goldberg, Laura Linney, Diane Ladd, Lynn Cohen, Lainie Kazan, Austin Pendleton, Ed Asner, Armistead Maupin and Michael Dukakis. Μουσική: Paul Cantelon & Αλέξια Βασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση