ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστρέφει τον Απρίλιο το Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος»

Με φυσική παρουσία θεατών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με φυσική παρουσία θεατών επιστρέφει τον Απρίλιο το Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος », που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο.

Ανακοίνωση της διοργάνωσης αναφέρει πως, «υπερβαίνοντας τις αντιξοότητες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα ισχύοντα μέτρα, το Φεστιβάλ ξανασηκώνει αυλαία και υποδέχεται το κοινό του διά ζώσης, προσκαλώντας τους σινεφίλ της Κύπρου στην καθιερωμένη ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή».

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2021», που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 24 Απριλίου, προτείνει «ένα εκλεκτό πρόγραμμα πέραν των 20 ταινιών μυθοπλασίας, που συμπεριλαμβάνει παγκοσμίως βραβευμένες ταινίες (τμήμα Viewfinder), ένα πολύ υποσχόμενο διαγωνιστικό πρόγραμμα πλούσιο σε θεματική, ύφος και είδος (Glocal Images), τη συμμετοχή κυπριακών παραγωγών καθώς και παράλληλα προγράμματα για παιδιά και νέους».

Οι Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2021, προστίθεται, φιλοδοξούν να αποτυπώσουν το πνεύμα του ανεξάρτητου κινηματογράφου και να αναδείξουν, για άλλη μια χρονιά, τα κινηματογραφικά διαμάντια της φεστιβαλικής χρονιάς.

«Υμνώντας την τέχνη που τόσο συντρόφευσε το παγκόσμιο αυτήν την τελευταία αλλόκοτη χρονιά, σε μια περίοδο εγκλεισμού, απομόνωσης και αντίξοης επιβίωσης, η φετινή έκδοση του Φεστιβάλ θα σκορπίσει αναμφίβολα ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον», σημειώνεται.

Την ευθύνη για τον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων έχει η τριμελής Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ

Στόχος, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας, η στήριξη των ταλαντούχων δημιουργών, σκηνοθετών και επαγγελματιών της κυπριακής και διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας, η ανάδειξη της τέχνης του κινηματογράφου μυθοπλασίας και η καθιέρωση του Φεστιβάλ ως πλατφόρμας συνάντησης κινηματογραφιστών, καλλιτεχνών και φίλων του σινεμά από κάθε γωνιά του κόσμου.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν οι ταινίες: Μήλα του Χρήστου Νίκου, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα επερχόμενα Όσκαρ, Sweat του Magnus von Horn που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2020, και Night of the Kings του Philippe Lacôte που βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

Τη φετινή Διεθνή Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις ταινίες που θα βραβευθούν στο διαγωνιστικό τμήμα, θα απαρτίζουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του διεθνούς ανεξάρτητου κινηματογράφου.

H διεθνής Κριτική Επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (€ 6.000), το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής (€ 3.000) και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (€ 1.000). Οι ταινίες που θα προβληθούν στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα διεκδικούν αυτομάτως και το Βραβείο Κοινού.

Την ευθύνη για τον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων, έχει η τριμελής Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ, αποτελούμενη από τη σκηνοθέτιδα - παραγωγό Τώνια Μισιαλή, τον ακαδημαϊκό Δρα Κώστα Κωνσταντινίδη και τον σκηνοθέτη - παραγωγό Μάριο Στυλιανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

Τα Οσκαρ άφησαν φέτος το παραδοσιακό Dolby Theatre για να εγκατασταθούν στο πιο ευρύχωρο –και ιστορικό– Union Station, όπου στρώθηκε και το κόκκινο χαλί (φωτ. EPA/Mark Terrill / POO)

Τα Οσκαρ του αυθεντικού σινεμά

Μπορεί τελικά η βραδιά να μην εξελίχθηκε τόσο ρηξικέλευθα από κινηματογραφικής άποψης, ωστόσο ξεχείλιζε από κινηματογραφικό ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΣΙΝΕΜΑ