must.com.cy
Η ελληνικής καταγωγής casting director Cassandra Kulukundis ή αλλιώς Κασσάνδρα Κουλουκούντη έγραψε ιστορία στα Academy Awards, κατακτώντας το πρώτο Όσκαρ που απονεμήθηκε ποτέ στην κατηγορία Καλύτερου Casting. Η σημαντική αυτή διάκριση απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της 98ης τελετής απονομής, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2026 στο Dolby Theatre στο Los Angeles.
Η βράβευση ήρθε για τη δουλειά της στην ταινία One Battle After Another, σε σκηνοθεσία του Paul Thomas Anderson, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική συμβολή της στη διαμόρφωση του καστ της παραγωγής.
Λίγο πριν από την ανακοίνωση του νικητή, στη σκηνή ανέβηκε η ηθοποιός Chase Infiniti, μία από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για την Κουλουκούντης και τίμησε τη συμβολή της στη δημιουργία του καστ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Κουλουκούντη ευχαρίστησε τον Paul Thomas Anderson για τη μακρόχρονη συνεργασία τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σε ευχαριστώ για τις δέκα ταινίες. Το κάνουμε αυτό πάνω από 30 χρόνια. Μεγαλώσαμε μαζί, υποθέτω, και αυτό είναι πραγματικά απίστευτο. Και το ότι έχω ένα Όσκαρ πριν από εσένα είναι επίσης τρελό».



























