ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ταινία «Clementine» στον Κινηματογράφο Πάνθεον

Ενα κινηματογραφικό παραμύθι για τη σύγχρονη, τραυματική ιστορία της Κύπρου του Λογγίνου Παναγή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ταινία «Clementine» του Λογγίνου Παναγή είναι ένα κινηματογραφικό παραμύθι για τη σύγχρονη, τραυματική ιστορία της Κύπρου, έρχεται στον κινηματογράφο ΠΑΝΘΕΟΝ Λευκωσίας. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30 μ.μ. από τις 20 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

 

Η ταινία

Κατά τη δεκαετία του εβδομήντα, σε ένα «απροσδιόριστο» μεσογειακό νησί, ένα Αγόρι συναντά δύο περίεργους Άντρες με Ριγέ Κοστούμια. Σύντομα, το Αγόρι θα αντιληφθεί ότι και η ζωή διαθέτει δύο πρόσωπα: μπορεί να έχει την άσχημη μορφή του πολέμου ή ενός όμορφου κοριτσιού, της Κλέμενταϊν.

 


Σκηνοθετικό Σχόλιο:

Η ταινία είναι ένα παραβολικό, κινηματογραφικό παραμύθι γύρω από τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Η προσέγγιση είναι εντελώς αφαιρετική. Με αφορμή μια παράσταση του «Οθέλλου», διάφοροι χαρακτήρες διασταυρώνονται σε κάποιο νησί: ένας Άγγλος διπλωμάτης, μία ηθοποιός παντρεμένη με ένα Γερμανό Κόμη και η κόρη της, ένας φωτογράφος, η σύζυγος και ο γιος τους, ένας βοσκός που ονειρεύεται να μοιάσει στον Μάρλον Μπράντο... Την ιστορία, όπως και τη ζωή του κεντρικού ήρωα, "στοιχειώνουν" δυο μυστηριώδεις άντρες με ριγέ κοστούμια, πλάσματα του φόβου και της φαντασίας του.

 

Βασικοί συντελεστές:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Λογγίνος Παναγή.
Παίζουν: Tanja Jacober, Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Προκόπης Αγαθοκλέους, Νεκτάριος Θεοδώρου, Άγγελος Νικολάου, Λογγίνος Παναγή, Μαρίνα Μακρή, Ελένη Μιχαήλ, Paul Stewart, Θοδωρής Πεντίδης, Μαρία Καρασούλα, Αντρούλα Ηρακλέους, Δημήτρης Δημητρίου, Θανάσης Δρακόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Sergio Bertino και ο Κώστας Δημητρίου.

 

Άλλοι συντελεστές:

Διεύθυνση Φωτογραφίας/Μοντάζ: Κωνσταντίνος Όθωνος. Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Πάντζης, Μόνικα Νικολαϊδου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Αλεξία Ρόιτερ. Κάμερα: Νικόλας Λοϊζου. Ηχολήπτης: Γιώργος Ποταμίτης. Μουσική: Vangelino Currentzis

Σκηνογράφος: Άντης Παρτζίλης. Ενδυματολόγος: Μαρίζα Παρτζίλη. Μακιγιάζ: Αλεξάντρα Μυτά. Κομμωτής: Μάριος Νεοφύτου

D.I.T: Πανίκος Πετρίδης. Μίξη ήχου: Βαγγέλης Λάππας. Συμπαραγωγοί: FilmBlades, Λογγίνος Παναγή. Delegate Producer: FilmBlades. Παραγωγή: Roll-Out Vision Services

 

Η «Clementine» είναι μια παραγωγή της εταιρείας Roll-Out Vision Services και έχει χρηματοδοτηθεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το 2019 τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Φλωρεντίας.

Χρηματοδότηση: Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου (Πολιτιστικές Υπηρεσίες-Υφυπουργείο Πολιτισμού)

 

Πληροφορίες:

www.pantheon-theatre.com, pantheon@cytanet.com.cy | Τηλέφωνο: 22675787

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση