ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάρνακα - Δωρεάν προβολές των ταινιών Βραβείου Κοινού LUX

Η είσοδος και για τις ταινίες είναι δωρεάν και θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση σύμφωνα με την ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δωρεάν είσοδο για παρακολούθηση και βαθμολόγηση ταινιών διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Κοινού LUX 2023 προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους στο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα. Οι ταινίες θα προβληθούν και στη Λευκωσία τον Μάιο και θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο μήνυμα με τις ημερομηνίες.

Η σχετική ανακοίνωση

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας σας προσκαλούν στον μαγικό και ποιοτικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Oι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Κοινού LUX 2023 προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους στο Δημοτικό Θέατρο Σκάλα. Οι ταινίες θα προβληθούν και στη Λευκωσία τον Μάιο και θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο μήνυμα με τις ημερομηνίες.Πιο συγκεκριμένα οι προβολές έχουν ως εξής:

•          Δευτέρα 10 Απριλίου, Triangle of Sadness (Το Τρίγωνο της Θλίψης), στις 20:30

•          Δευτέρα 8 Μαΐου, Will-o’-the-Wisp (Fogo-Fatuo), στις 20:30

•          Δευτέρα 15 Μαΐου, Burning Days (Μέρες Ξηρασίας), στις 20:30

Η είσοδος και για τις ταινίες είναι δωρεάν και θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση.

Γίνε κριτικός κινηματογράφου

Παρακολούθησε τις ταινίες ή κάποια από αυτές, μπες στο https://rating.luxaward.eu/el/ και βαθμολόγησε τις προτιμήσεις σου.

Οι ταινίες

ΜΕΡΕΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ

Emin Alper

© Ay Yapim, Liman Film

Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Ελλάδα, Κροατία | 130 min | 2022

Σύνοψη:

Ο Εμρέ, ένας νέος και αφοσιωμένος εισαγγελέας, διορίζεται σε μια μικρή πόλη που μαστίζεται από τη λειψυδρία και τα πολιτικά σκάνδαλα. Αν και στην αρχή νιώθει ευπρόσδεκτος, στην πορεία οι σχέσεις του με τους ντόπιους γίνονται όλο και πιο τεταμένες και άθελά του εμπλέκεται στην τοπική πολιτική σκηνή. Όταν ο Εμρέ έρχεται πιο κοντά με τον ιδιοκτήτη της τοπικής εφημερίδας, οι φήμες οργιάζουν και η ένταση κορυφώνεται.

Το Τρίγωνο της Θλίψης

Ruben Östlund

© Plattform Produktion AB, Essential Films GmbH, Société Parisienne de Production, Triangle of Sadness Ltd.

Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο | 142 min | 2022

Σύνοψη:

Μια ανελέητη σάτιρα, στην οποία αντιστρέφονται οι ρόλοι και οι τάξεις και αποκαλύπτεται η ανήθικη οικονομική αξία της ομορφιάς. Δυο μοντέλα, ο Καρλ και η Γιάγια, εξερευνούν τον κόσμο της μόδας, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τα όρια της σχέσης τους. Το ζευγάρι προσκαλείται να πάρει μέρος σε μια πολυτελή κρουαζιέρα μαζί με μια ομάδα ζάμπλουτων επιβατών, έναν Ρώσο ολιγάρχη, Βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν περίεργο αλκοολικό καπετάνιο που λέει τσιτάτα του Μαρξ. Στην αρχή όλα μοιάζουν φτιαγμένα για φωτογραφία στο Instagram. Ώσπου χτυπά μια καταιγίδα και οι επιβάτες τρεκλίζουν από τη ναυτία στο μεγαλοπρεπές δείπνο που τους παρέθετε ο καπετάνιος. Η κρουαζιέρα φτάνει σε άδοξο τέλος. Ο Καρλ και η Γιάγια ναυαγούν σε ένα ερημονήσι με μια ομάδα δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του πλοίου. Η ιεραρχία ξαφνικά ανατρέπεται, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Will-o’-the-Wisp (Fogo-Fátuo)

João Pedro Rodrigues

© House on Fire, Terratreme Filmes, Filmes Fantasma

Πορτογαλία, Γαλλία | 67 min | 2022

Σύνοψη:

Ένας ετοιμοθάνατος βασιλιάς χωρίς στέμμα, η υψηλότητά του ο Αλφρέντο, αναπολεί μακρινές μνήμες της νιότης και τον καιρό που ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης. Η συνάντησή του με τον Αφόνσο, τον εκπαιδευτή του στην πυροσβεστική, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή των δύο νέων, οι οποίοι ερωτεύονται με πάθος και επιθυμούν να ανατρέψουν το κατεστημένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση