ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με τρία κινηματογραφικά βραβεία φεύγει η Κύπρος από τη Δράμα

Βραβεύτηκαν οι ταινίες του Σάββα Σταύρου «Buffer Zone» και «The Tornado Outside» της Μαρίας Τουμάζου

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Με τρία βραβεία φεύγει η Κύπρος από το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (διοργανώθηκε από τις 4 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου), το οποίο έριξε αυλαία την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με τις απονομές των βραβείων.

Τα βραβεία που έλαβαν οι Κύπριοι δημιουργοί αφορούν δύο ταινίες, το «Buffer Zone» του Σάββα Σταύρου και το «The Tornado Outside» της Μαρίας Τουμάζου. Η ταινία του Σάββα Σταύρου απέσπασε δύο βραβεία στην κατηγορία «Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος», το Βραβείο Drama Queer και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για την ερμηνεία του Ανδρέα Μάρκου. Η Μαρία Τουμάζου έλαβε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην κατηγορία «Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Animation».

 

Το Βραβείο Drama Queer, που έλαβε η ταινία «Buffer Zone» του Σάββα Σταύρου, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2000 ευρώ, προσφορά του ONASSIS CULTURE. Η φετινή κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος αποτελείτο από τους: Λευτέρη Χαρίτο (Πρόεδρος), σκηνοθέτη, Αλέξια Ρόιτερ, καλλιτεχνική διευθύντρια Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, Μένο Δελιοτζάκη, σκηνοθέτη, Αλεξάνδρα Ματθαίου, σκηνοθέτη/σεναριογράφο και Ασημίνα Προέδρου, σκηνοθέτη/ σεναριογράφο.

Η φετινή κριτική επιτροπή για τα Βραβεία Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος Animation απάρτιζαν οι Γιουτ Βίλε, διευθύντρια AG Kurzfilm, παραγωγός, Αλέκος Παπαδάτος, animator /σκηνοθέτης και Ανθή Σαμαρτζίδου, σκιτσογράφος.

Τον Χρυσό Διόνυσο έλαβε η ταινία «Αρκουδότρυπα» των Χρυσιάννας Παπαδάκη, Στέργιου Ντινόπουλου, με το βραβείο να συνοδεύεται από τρία  έπαθλα: η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000€, η ΕΡΤ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 3.000€, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προσφέρει χρηματικό έπαθλο 2.500€.

 ΄Σημειώνεται ότ στο Φεστιβάλ συμμετείχε και η Αργυρώ Νικολάου με την ταινία της «Αθαλάσσα».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Σάββα Σταύρου για την ταινία του.

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση