ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νοίκιασε το δικό σου σινεμά

Ιδιωτικές προβολές με ολόκληρες αίθουσες να παραχωρούνται όσο όσο για μερικές ώρες σε παρέες

Kathimerini.gr

ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΧΑΡΜΠΗ

Υπό κανονικές συνθήκες, το να νοικιάσει κάποιος μια ολόκληρη κινηματογραφική αίθουσα για προσωπική του χρήση θα παρέπεμπε μάλλον στο καπρίτσιο κάποιου πλούσιου που θέλει να εντυπωσιάσει την καλή του ή τους φίλους του. Στην Αμερική του COVID-19, ωστόσο, όπου τα σινεμά παραμένουν ημιέρημα ή και τελείως κλειστά, μπορεί πλέον κανείς να οργανώσει τη δική του ιδιωτική προβολή με μόλις 99 δολάρια. Αυτήν ακριβώς την προσφορά «τρέχει» ήδη η AMC, δηλαδή η μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκινηματογράφων στις ΗΠΑ, η οποία μόλις πριν από μία εβδομάδα προειδοποίησε πως δίχως οικονομική ενίσχυση κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μέσα στις αρχές του 2021.

Ιδιωτικές προβολές λοιπόν, με ολόκληρες αίθουσες να παραχωρούνται όσο όσο για μερικές ώρες σε παρέες έως είκοσι ατόμων· η τιμή των 99 δολαρίων, βέβαια, που διαφημίζεται και στην ιστοσελίδα της AMC –από εκεί μπορεί όποιος επιθυμεί να κάνει την κράτησή του– δεν περιλαμβάνει φόρους, ούτε ισχύει για όλες τις ταινίες. Η διαθέσιμη λίστα αφορά 34 φιλμ, ανάμεσα στα οποία κάποια κλασικά όπως το «Τζουράσικ Παρκ», με χαμηλότερη χρέωση, αλλά και ολοκαίνουργα σαν το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν. Για το τελευταίο η τιμή είναι 149 δολάρια, ισχύει όμως μόνο για να μπει κανείς στην αίθουσα, περίπου όπως γίνεται στις low cost πτήσεις.

Αν κάποιος θέλει να φέρει το δικό του φαγητό, πέραν όσων πωλούνται ήδη στο σινεμά, υπάρχει επιπλέον χρέωση 250 δολαρίων, ενώ για 349 δολάρια μπορεί να φιλοξενηθεί και «κινηματογραφικό πάρτι», ελπίζουμε τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας. Αν τώρα θέλεις να το προχωρήσεις και λίγο παρακάτω, με έξτρα 100 δολάρια παρέχεται και μικροφωνική εγκατάσταση για να προλογίσεις την ταινία με κάθε επισημότητα πριν από την προβολή. Είναι πια ολοφάνερο πως η κατάσταση για τους αιθουσάρχες, μικρούς, μεγάλους και… πελώριους σε ολόκληρο τον κόσμο, γίνεται απελπιστική. Τόσο που ποντάρουν σε όσους έχουν μάλλον βαρεθεί να βλέπουν εδώ και μήνες ταινίες καθηλωμένοι στον καναπέ τους, σε μια ύστατη προσπάθεια να τους επαναφέρουν στις αίθουσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση