ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οταν ο Αλ Πατσίνο «χάρισε στον Χάρισον Φορντ μια καριέρα»

Ο - βραβευμένος με Οσκαρ - ηθοποιός αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στο «Star Wars» από το 1977 παρόλο που του προσέφεραν «πολλά χρήματα»

Kathimerini.gr

Ο Αλ Πατσίνο μπορούσε με ευκολία να απορρίψει τον ρόλο του Χαν Σόλο στην ταινία «Ο Πόλεμος των Αστρων» («Star Wars»).

Ο – βραβευμένος με Οσκαρ – ηθοποιός αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στο φιλμ από το 1977 παρόλο που του προσέφεραν «πολλά χρήματα» για να υποδυθεί τον Χαν Σόλο. Νωρίτερα, ο Πατσίνο είχε πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές ταινίες όπως οι «The Godfather» (1972), «Serpico» (1973), «The Godfather Part II» (1974) και «Dog Day Afternoon» (1975).

«Λοιπόν, απέρριψα το “Star Wars”. Ημουν νέος στη βιομηχανία. Γνωρίζετε τι συμβαίνει τον πρώτο καιρό που γίνεσαι διάσημος. Ολοι λένε: “Δώστε (τον ρόλο) στον Αλ. Μου έδιναν να υποδυθώ τη βασίλισσα Ελισάβετ», δήλωσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

Ο Πατσίνο δήλωσε: «Μου έδωσαν ένα σενάριο που ονομάζεται “Star Wars” και πολλά χρήματα. Δεν το καταλαβαίνω. Το διάβασα και είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω». Μάλιστα, είπε αστειευόμενος: «Εδωσα στον Χάρισον Φορντ μια καριέρα».

Πριν τον Χαν Σόλο, ο Φορντ πρωταγωνίστησε σε φιλμ όπως τα «American Graffiti», «The Conversation» και «Kung Fu». Αργότερα, ξεχώρισε για τη σειρά ταινιών «Indiana Jones».

Κατά τη διάρκεια της 50ης επετείου του «Νονού» τον Μάρτιο του 2022, ο Πατσίνο ονόμασε την ξαφνική άνοδο στη δημοσιότητα λόγω της ταινίας, «κεραυνό».

«Αισθάνθηκα ξαφνικά, ότι σηκώθηκε κάποιο πέπλο και όλα τα μάτια ήταν πάνω μου. Φυσικά, συμμετείχαν κι άλλοι στο φιλμ. Αλλά ο “Νονός” μου έδωσε μια νέα ταυτότητα που ήταν δύσκολη όσον αφορά τη διαχείριση. Είναι ένα έργο για το οποίο αισθάνθηκα πολύ τυχερός που συμμετείχα. Αλλά πήρε πολύ χρόνο να αποδεχθώ τη φήμη και να προχωρήσω».

Με πληροφορίες από το IndieWire

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Σινεμά  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση