ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Στο Φεστιβάλ Καννών ξανά ο Γιώργος Λάνθιμος

Στο «Killing of a Sacred Deer» πρωταγωνιστεί η Νικόλ Κίντμαν

Newsroom Κ, Αθήνα

Η ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Καννών, που θα εορτάσει την 70ή του επέτειο, έφερε και την –λίγο-πολύ αναμενόμενη– είδηση της επιστροφής του Γιώργου Λάνθιμου στο διαγωνιστικό τμήμα.

Δύο χρόνια μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής για το «The Lobster», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών με τη δεύτερη ξενόγλωσση ταινία του, με τίτλο «Killing of a Sacred Deer» και με πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φάρελ, τη Νικόλ Κίντμαν και την Αλίσια Σίλβερστοουν. Και σε αυτήν την ταινία, ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται ξανά στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου.


Tο «The Killing of a Sacred Deer» αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με τη σύζυγό του, γκρεμίζοντας την ιδανική τους ζωή. Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που παρέχονται από την παραγωγή, η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον Ευριπίδη, με αναφορές στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 έως και τις 28 Μαΐου

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

X