ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«The Stray Story: A dogumentary»:Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ στα K-Cineplex

Από τις 3 Νοεμβρίου σε όλες τις πόλεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του φεστιβαλική πορεία, με συμμετοχή σε πάνω από 20 Διεθνή φεστιβάλ και 13 βραβεύσεις μέχρι στιγμής, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “The Stray Story: A dogumentary” έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες του Κ-Cineplex σε όλες τις πόλεις!
Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή με θέμα τα ακηδεμόνευτα ζώα και τον εθελοντισμό, σε παραγωγή και σκηνοθεσία της βραβευμένης μουσικού και σεναριογράφου Χριστίνας Γεωργίου. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε σε πέντε χώρες και είναι καρπός έρευνας και γυρισμάτων των τελευταίων επτά χρόνων.

Είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας από την Blunatic Pictures, που περιλαμβάνει δωρεάν ενημερωτικά βίντεο και δράσεις, με στόχο τη διαφώτιση του κοινού για το θέμα των ακηδεμόνευτων ζώων, τα αίτια, τις συνέπειες και τις λύσεις του. Στόχος του είναι να εμπνεύσει το κοινό να συνδράμει, ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του. Κάντε την αρχή, βοηθώντας με τη διάδοση του μηνύματος! Ακολουθήστε μας στα ΜΚΚ, και μοιραστείτε το ενημερωτικό υλικό, που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στο www.facebook.com/thestraystory, www.instagram.com/straystorymovie και www.thestraystory.com.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 3 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου στις 19:30. Η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται σε 9 ευρώ για ενήλικες και 7 ευρώ για παιδιά κάτω των 11 ετών, και μέρος των καθαρών εσόδων θα δοθεί σε φιλοζωικό σκοπό.
Προσκλήσεις για την avant premiere στις 2 Νοεμβρίου (K-Cineplex Στροβόλου), στην οποία θα παρευρεθούν πολλοί από τους συντελεστές της ταινίας από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα κληρωθούν από τον Love FM, που είναι και χορηγός επικοινωνίας, μαζί με την εταιρεία Mesimvria και την Cyprus Mail.

ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Στην καταναλωτική μας κοινωνία, όπου τα πάντα, μαζί κι o καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι αναλώσιμα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που βοηθούν ακηδεμόνευτα ζώα, μάς υπενθυμίζουν βασικές ανθρώπινες αξίες. Εθελοντές από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική και Ρουμανία μάς ανοίγουν τα σπίτια τους και τις καρδιές τους, και μοιράζονται τις εμπειρίες, τις επιτυχίες, τις δυσκολίες και τα διλήμματά τους, δίνοντας φωνή στα 200 000 000 ακηδεμόνευτα του πλανήτη κι εμπνέοντάς μας να συνδράμουμε στον αγώνα τους. Σε συνδυασμό με συνεντεύξεις από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών για την ευημερία των ζώων, το ντοκιμαντέρ εκθέτει το πρόβλημα αλλά και τις λύσεις του, ενώ παράλληλα εξερευνά την ανθρώπινη κατάσταση στον δυτικό κόσμο.

Η ταινία προβάλλεται στην Κύπρο την κατάλληλη στιγμή, αφού μόλις διανύσαμε ένα καλοκαίρι με ρεκόρ στις εγκαταλείψεις ζώων, όχι μόνο λόγω διακοπών, αλλά και ως συνέπεια των πολυάριθμων αγορών κατοικιδίων που έγιναν εν μέσω πανδημίας και την ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής τους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

Με αφορμή την προώθηση της κινηματογραφικής διανομής του ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθεί και η εξής παράλληλη εκπαιδευτική δράση:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ» με τον σύμβουλο εκπαίδευσης και συμπεριφοράς σκύλων, Στέφανο Σεβέρη, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 11 π.μ στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR – Ίδρυμα Σεβέρη) στην οδό Ερμού 285 στην παλιά Λευκωσία.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: The Stray Story: A dogumentary
Διάρκεια: 94’
Εταιρεία Παραγωγής: Blunatic Pictures LTD (blunaticpictures.com)
Σκηνοθέτις: Χριστίνα Γεωργίου
Επίσημη ιστοσελίδα: thestraystory.com
IMDb: (βαθμολογία 9.2/10) https://www.imdb.com/title/tt9630292/
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KkCo6wd1wy0&t=4s
Facebook: @thestraystory
Instagram: @straystorymovie
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά Υπότιτλοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί

Βραβεύσεις (μέχρι στιγμής):

36th Fort Lauderdale International Film Festival - Audience Award for Best Documentary
California Indies 2021 - Best Female Filmmaker Award
Docs without Borders Film Festival 2021 - Special Mention in wildlife/nature/animals category
Nature without Borders Film Festival 2022 - Award of outstanding excellence in Research
Midnight Soul Film Festival 2022 (Sweden) - Best Documentary Feature
The Impact DOCS Awards 2022 - Award of Merit: Best Female Filmmaker, Best Documentary
Vesuvius International Film Festival 2022 - Best First-Time Director, Best Editing
Sevilla Indie Film Festival 2022 - Best First-Time Director
Oaxaca Film Festival 2022- Doc Circle Award
Bridge of Peace International Film Festival 2022 - Best Debut Film
9th International Documentary Festival of Ierapetra - Michel Foucre Award

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η Χριστίνα Γεωργίου είναι βραβευμένη συνθέτις, σεναριογράφος και δημιουργός ταινιών, κάτοχος διδακτορικού στη μουσική και μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες: christinageorgioumusic.com, blunatic.com και imdb.com/name/nm3408378/.

Είμαστε στη διάθεσή σας για έντυπες, διαδικτυακές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, εξώφυλλα, φωτογραφίσεις κ.ο.κ. και ευελπιστούμε στη στήριξη και στη θετική ανταπόκρισή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χριστίνα Γεωργίου Τηλ. 99 899040 Email: christina.georgiou@gmail.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση