ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμο το φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες»

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024», στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024» παραμένει ανήσυχο, καινοτόμο, ουσιώδες και σταθερά προσανατολισμένο προς έναν ανθρωποκεντρικό κινηματογράφο, ως μια κραυγή που απαιτεί σεβασμό προς τον άνθρωπο, δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου σε χαιρετισμό της την Παρασκευή στην τελετή έναρξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024», στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η κ. Κασσιανίδου είπε ότι «με έντονο διεθνή χαρακτήρα και εξωστρέφεια, οι Κινηματογραφικές Μέρες, τις οποίες επιμελούνται οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές Αργυρώ Νικολάου και Μάριος Λιζίδης, θα φέρουν στις οθόνες μας ένα δυναμικό, πρωτοποριακό πρόγραμμα πολυβραβευμένων ταινιών, ένα πολλά υποσχόμενο διεθνές διαγωνιστικό με ταινίες από όλο τον κόσμο καθώς και το εξαιρετικά σημαντικό διαγωνιστικό τμήμα κυπριακών ταινιών, για το οποίο μπορούμε να αισθανόμαστε μόνο υπερηφάνεια».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τις προβολές πλαισιώνει φέτος ένα εμπλουτισμένο παράλληλο πρόγραμμα με έμφαση στις εκπαιδευτικές δράσεις, με εργαστήρια και masterclass από ειδικούς, απευθυνόμενα τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο ευρύ κοινό».

Επιπλέον, συνέχισε η Υφυπουργός, για δέκατη χρονιά, το φεστιβάλ απευθύνεται και στους νέους σινεφίλ, οι οποίοι έχουν αποκλειστικά δικό τους πρόγραμμα, τις «Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους», σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Προγράμματος Αθηνάς Ξενίδου.

Όπως είπε η κ. Κασσιανίδου, «στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία και με την εκπαίδευση, θα προβληθεί σειρά εξαίρετων ταινιών και θα διοργανωθούν εργαστήρια με επαγγελματίες του χώρου, ειδικευμένους στην εκμάθηση του μέσου σε μικρές ηλικίες.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «συγχρονίζοντας τον βηματισμό του με διεθνή φεστιβάλ και κορυφαίες διοργανώσεις του εξωτερικού, το φεστιβάλ υλοποιεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το ραγδαία εξελισσόμενο και καινοτόμο Dot.on.the.Map Industry Days, μία πλατφόρμα δικτύωσης, συμπαραγωγής και επιμόρφωσης για επαγγελματίες του κινηματογράφου από την περιοχή της Μεσογείου, με επικεφαλής τη σκηνοθέτρια και παραγωγό Δανάη Στυλιανού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση